Teknik & trend

TECHLINE test – robust och driftsäker

Inom varje användningsområde är ställdonet bara en av många komponenter, men med TECHLINE® visar vi att ställdonen är av yttersta vikt både för er och era kunder. Inget ställdon lämnar LINAK® utan att ha genomgått en 100 % funktionstest.

Baserat på vilken typ av ställdon, genomförs en rad olika tester. Kontakta oss på LINAK eller läs våra datablad för ställdonen för att se testresultaten.  
Detta är din garanti för att lösningar med LINAK TECHLINE elektriska ställdonssystem är en lösning som kommer att fungera i många år framöver.

Klimattest
I klimattestet kontrolleras ställdonet för att säkerställa att de fungerar under extrema temperaturer och vid snabba temperaturväxlingar. I vissa tester måste ställdonen klara snabba temperaturväxlingar från +100 °C till -30 °C, utan att förlora full funktion.

Miljötest
I våra miljötester testas ställdonens motståndskraft mot både damm och vatten. Dessutom har TECHLINE sortimentet ett antal elektriska ställdon som är testade för att tåla högtryckstvätt. 

Saltspraytest
Vid saltspraytest genomgår ställdonet upp till 500 timmar växlande perioder med saltsprayning och förvaring i hög luftfuktighet.

Kemikalietest
Förmågan att klara aktuella kemikalier testas genom att utsätta ställdonet för ämnen som t.ex. diesel, hydraulolja, karbamidkväve, gödningsmedel, flytande kalk etc.

Elektriska tester
Alla elektriska komponenter testas, som t.ex. strömförsörjning, ström- och signalkablar, kontrollsignaler. El-tålighet testas i enlighet med branschstandarder, som t.ex. radiofrekvent brus, elektrisk urladdning och strömspikar.

Mekaniska tester

  • Vibration – Ställdonet måste klara att motstå konstanta vibrationer i tre riktningar.
  • Stöt – Stöttest innebär att ställdonet utsätts för tre stötar på upp till 100 G i var och en av sex riktningar
  • Slag – Ställdonet utsätts för flera hundra slag på upp till 40 G i var och en av sex riktningar.
Om du vill veta mer om testerna som LINAK utför, titta på videon här nedan.

Videos

play-icon

Okrossbar

play-icon

Elektriska linjära ställdonslösningar för jordbruksmaskiner i segmentet LINAK TECHLINE

play-icon

LINAK TECHLINE R&D och produktion – Bakom kulisserna

Filer

LINAK test brochure

Varje enskild komponent i ett ställdon genomgår omfattande tester på LINAK testcenter. Läs mer i broschyren.

TECHLINE product overview

Utforska det stora och kraftfulla utbudet av TECHLINE produkter. Utvecklade för hållbarhet, hårt arbete och krävande miljöer.

Move for the future

Läs mer om framtidens rörelser med IC-ställdon.

Move on - go electric!

Läs mer om fördelarna med ställdonslösningar jämfört med hydraulsystem.

Är det något du undrar över som gäller elektrisk ställdonsteknik?

– Vi är inte några orakel. Vi är däremot experter inom ställdonsteknik. Du är alltid välkommen att fråga oss vad du vill inom det området.