Kontakta oss här
Entreprenad

Lösningar till hjullastare

LINAK ställdon tillhandahåller avancerad rörelsekontroll för lyft av huv, steg samt positionsfeedback för säte och ratt.

Hjullastare

Tillförlitliga ställdonslösningar för hjullastare

Det är inte många fordon som arbetar i svårare miljöer än entreprenadmaskiner. Och ingen i extremare miljö än hjullastare som tillbringar den största delen av sin tid i våta, smutsiga eller dammiga miljöer för att lasta, lyfta och flytta material på byggarbetsplatsen. Våra robusta elektriska ställdon bidrar till en bättre ergonomi och är samtidigt kostnadseffektiva. Med en LINAK lösning får du många konkurrensfördelar:

  • Testade lösningar utvecklade på bakgrund av flera decenniers erfarenhet
  • Kostnadseffektiva och underhållsfria ställdon som är enkla att installera
  • Större säkerhet och bättre ergonomi med intelligent feedback

Säkerhet och komfort är viktiga parametrar inom byggbranschen. Långa dagar i förarsätet på en hjullastare under krävande förhållanden ställer stora krav på driftsäkerhet och hög komfort för föraren. LINAK ställdonslösningar öppnar huvar, sänker ner stegar och justerar ratt och säten. Svårare uppgifter som nersänkning av skydd- och glidplattor för underredet kan göras med elektriska ställdon.

Använd testade lösningar som utvecklats under många år
Vatten, lera, damm och smuts – är en del av vardagen för en hjullastare. Alla produkter från LINAK har testats noggrant innan de lanseras för att säkerställa att de klarar svåra förhållanden. Överensstämmelse med elektromagnetisk kompatibilitet och andra standarder är en självklarhet, och hos LINAK har vi genom årtionden haft stort fokus på hållbarhet och driftsäkerhet.

Kostnadseffektiv och enkel installation
Elektriska ställdonslösningar är enkla att installera eftersom det inte finns några slangar, pumpar eller kompressorer. De kompaktare lösningarna kräver inte något underhåll och är inte beroende av att fordonets motor är igång. Förenat med extremt låg strömförbrukning i standby, är LINAK elektriska ställdonslösningar ett prisvärt alternativ.

Bättre säkerhet och komfort med intelligent feedback
Om du kan eliminera hälso- och säkerhetsriskerna minimerar du inte bara antalet sjukdagar hos medarbetarna, utan du får gladare medarbetare - och sparar pengar samtidigt. Med hjälp av intelligenta ställdon kan föraren övervaka och optimera positionen av t.ex. säte och ratt för att på så sätt skapa optimal ergonomi, eller övervaka huvlyftspositionsdata för att veta när det är säker åtkomst till motorrummet. Tillsammans gör detta moderna hjullastare både säkrare och bekvämare att köra.

Läs mer
Linjärt ställdon LA36
Okrossbar play-icon

Okrossbar

Med IC och BUS-kommunikation kan man enkelt montera ställdonen med plug & play play-icon

Med IC och BUS-kommunikation kan man enkelt montera ställdonen med plug & play

Filer

Focus on construction

När det gäller prestanda i hårda och krävande miljöer klarar LINAK ställdon alla förhållanden, även för tunga entreprenadmaskiner.

TECHLINE product overview

Utforska det stora och kraftfulla utbudet av TECHLINE produkter. Utvecklade för hållbarhet, hårt arbete och krävande miljöer.

LINAK test brochure

Varje enskild komponent i ett ställdon genomgår omfattande tester på LINAK testcenter. Läs mer i broschyren.

Lösningar för entreprenadmaskiner

Med LINAK elektriska ställdon kan du nu erbjuda säkra huvlyftar och ergonomisk justering av steg, säten och styrning i entreprenadmaskiner.

Läs mer

Videos relaterade till hjullastare

Läs mer om elektrisk ställdonsteknik som används i hjullastare. Titta på våra videos och få inspiration.

Så här får man Plug & Play™ rörelse till industriella applikationer play-icon

Så här får man Plug & Play™ rörelse till industriella applikationer

Med IC och BUS-kommunikation kan man enkelt montera ställdonen med plug & play play-icon

Med IC och BUS-kommunikation kan man enkelt montera ställdonen med plug & play

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta