Den största trenden inom jordbruk, lantbruk och industriell tillverkning har varit att skörda de fördelar som intelligent automation bidrar till. Användandet av datorer och programvara för övervakning och styrning har lett till fler elektroniska enheter och användningsområden.

1980 tillverkade LINAK sitt första elektriska linjära ställdon till jordbruksmaskiner. Sedan dess har ställdonslösningar utvecklats till kraftfulla verktyg för tryckande och dragande funktioner inom många olika användningsområden. Den senaste utvecklingen ligger inom ställdon med inbyggd styrning, som innebär att dessa kan samverka med styrsystem som använder BUS-kommunikation, t.ex. i traktorer, skördetröskor, alla typer av kraftutrustning som används utomhus, byggfordon, avloppsvatten- och energianläggningar, alla typer av system inom lantbruket och mycket mer.

En gemensam egenskap för produkterna från LINAK är ställdonslösningarnas förmåga att fungera felfritt under krävande och extrema förhållanden.

Tech & trends

Är det något du undrar över som gäller elektrisk ställdonsteknik?

– Vi är inte några orakel. Vi är däremot experter inom ställdonsteknik. Du är alltid välkommen att fråga oss vad du vill inom det området.

Prenumerera på nyheter från LINAK

Få information om hur ställdonstekniken följer de stora trenderna och uppfyller de utmaningar som världen står inför.