Kontakta oss här
Teknik & trend

Beräkna ditt ställdons livslängd

Genom omfattande B10 testdata kan vi erbjuda en livslängdsberäkning för våra elektriska linjära ställdon som används i industriella applikationer. Detta bidrar inte bara till att kunna förutse applikationens underhåll, det kan vara ett ovärderligt verktyg när man ska besluta om vilket ställdon som ska användas.

Kugghjul med urtavla representerar ställdonets livslängd

Oavsett om ni tillverkar tunga fordon, maskiner för industriautomation, jordbruksmaskiner eller andra industriapplikationer så kan det vara en ovärderlig hjälp att kunna förutse de integrerade ställdonens livslängd, oavsett om man utvecklar nya applikationer eller planerar underhållsarbete.

 

Förutse ställdons livslängd med B10 data

B10 är ett värde som används för att uppskatta en produkts livslängd. Det ger en statistisk livslängdsberäkning som säger att minst 90 % av produkterna ni har köpt kommer att uppfylla eller överträffa den förväntade livslängden när de används enligt produktspecifikationerna. Medan maximalt 10 % kan komma att fallera.

För att erhålla en sann och realistisk uppskattning av livscykeln krävs en enorm mängd testcykeldata och arbetet med våra industriställdon är inget undantag. Det krävs avsevärd testanläggningskapacitet och stort tålamod när man arbetar med hållbara ställdon.

”Människor som känner till LINAK är bekanta med vår testanläggning. Det är bland branschens mest omfattande”, berättar Sören Buck, Business Development Manager på LINAK®. ”Det faller sig naturligt att vi är först med att erbjuda våra kunder ett webbaserat verktyg för beräkning av livslängd och B10 var det som passade oss allra bäst”.

 

Långvarig testning

Sören Buck och hans team började B10-testning av det populära LA36 ställdonet och etablerade ett testområde där tre grupper om sex ställdon arrangerades med identiska scenarier. Den första gruppen testades med 100 % lastkapacitet, den andra gruppen med 50 % och den tredje med 25 %. Det blev snabbt uppenbart att det skulle bli en långdragen process.

”Vi körde alla ställdonen – i alla tre grupperna – till bristningsgränsen. När samtliga ställdon var ”döda” använde vi vår processdata och antalet cykler för respektive ställdon för att beräkna B10 livslängdskurvan”, förklarar han. ”Om du känner till LA36 så vet du hur hållbart det är. Det tar ganska lång tid att slita ut det. Mycket riktigt, det tog ett bra tag att slutföra testningen”.

 

B10 livslängdsbedömning har kommit för att stanna

Resultaten av testerna är dock mycket användbara. Planen är att förse varje industriställdon med en B10-dekal på produktens webbsida. När man aktiverar dekalen kan kunden själv mata in lastspecifikationerna för den egna applikationen och slaglängden, därefter kan man beräkna uppskattad B10 livslängd för det aktuella ställdonet.

Självklart finns det en del variabler att beakta. Detta är saker som luftfuktighet, temperaturförändringar eller tillfälliga vibrationer som inte tas med i B10 beräkningen.

Sören Buck sammanfattar ”Jag är övertygad om att slutanvändare med ställdon placerade på svåråtkomliga platser kommer att uppskatta B10 kalkylatorn. Den blir en bra hjälp för att bedöma utrustningens livslängd för att förebygga stillestånd för hela applikationen.”


Testa vår livslängdskalkylator med ställdon LA36 och kontakta ditt lokala LINAK kontor för mer information om B10 livslängdsberäkning eller LINAK ställdonsteknik i största allmänhet.

B10 livslängdskalkylator
 
 
 

Nyfiken på att veta mer om B10 Life?

Vill du veta mer om vad B10 Life är och hur vi får ut data för att kunna beräkna de B10-värden som används för att bestämma B10 Life? Se vår Actuator Academy video nedan, där får du också reda på de stora fördelarna med att känna till ditt ställdons B10 Life.

 

 
Logotyp för Actuator Academy om ställdonsteknik

Vill du få mer information om elektriska ställdon?
Utforska vad det är som gör ställdon till det perfekta valet för användning i industrimaskiner och fördjupa dig i den bakomliggande tekniken.

Gå in på LINAK Actuator Academy™

 

Mekanisk hållbarhetstest av elektriska ställdon för industrianvändning play-icon

Mekanisk hållbarhetstest av elektriska ställdon för industrianvändning

Test av inträngningsskydd för elektriska ställdon för industrianvändning play-icon

Test av inträngningsskydd för elektriska ställdon för industrianvändning

Salt och kemikalietester av elektriska ställdon för industrianvändning play-icon

Salt och kemikalietester av elektriska ställdon för industrianvändning

Stöttestning av elektriska ställdon för industrianvändning play-icon

Stöttestning av elektriska ställdon för industrianvändning

Filer

TECHLINE product overview

Utforska det stora och kraftfulla utbudet av TECHLINE produkter. Utvecklade för hållbarhet, hårt arbete och krävande miljöer.

LINAK test brochure

Varje enskild komponent i ett ställdon genomgår omfattande tester på LINAK testcenter. Läs mer i broschyren.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta