Kontakta oss här
Lantbruk

Lösningar för lantbruket

Elektriska ställdon används till klimatstyrning och intelligent ventilation, samt optimering av utfodringsautomatik i stallbyggnader över hela världen.

Fokus på hållbarhet och djurens välfärd i lantbruket

Moderna lantbruk kräver kunskap om djurens välfärd, processplanering och hantering, och optimering av verksamheten. Hållbar produktion med frisk boskap och minimala förluster måste gå hand i hand med kraven på ökad effektivitet. Elektriska ställdonslösningar bidrar till att:

  • Minska förlusterna under utfodring eller hantering av spannmål
  • Förbättra hälsan i stallbyggnader såväl för djur som personal
  • Ökad effektivitet med flexibla lösningar för styrning av ställdon

Djurens välfärd, optimalt inomhusklimat, exakt utfodringsautomation och säker spannmålshantering går hand i hand med vinstgivande affärsmodeller i det moderna lantbruket. Men idag kräver hantering av boskap och spannmål flexibla och tillförlitliga kontrollsystem. Kundanpassade ställdonslösningar ger säker öppning av spannmålsluckor och hissar i spannmålshanteringsanläggningar, samt perfekt ventilation och klimatstyrning i boskapsbyggnader.

Mindre spill av spannmål och foder
För att ligga i framkant på marknaden måste lantbrukare minimera förlusterna och få ut så mycket som möjligt av de tillgängliga resurserna. Elektriska ställdon spelar en viktig roll i den dammiga miljön i spannmålshanteringsanläggningar. De kan monteras i hissar och omställningsventiler där de säkrar korrekt hantering och minimalt med spill. Detsamma gäller utfodringsautomatik, där lantbrukare regelbundet måste kunna optimera foderflödet och mängderna.

Perfekta förhållanden i stallbyggnader
Precis som människor behöver boskap optimala förhållanden för att trivas. LINAK ställdonslösningar integreras smidigt i nästan all stallventilation och klimatkontrollsystem, där de öppnar inloppsventiler och ventilationsdämpare och justerar huvlyftar. Elektriska ställdon har testats att klara av att arbeta under svåra förhållanden och påverkas inte av damm, fukt eller vattenstänk och ger lantbrukaren feedback och larm vid strömavbrott.

Optimera effektiviteten med flexibla lösningar
Elektriska ställdon använder inte bara mindre energi, de kräver även mycket lite eller inget underhåll alls under hela livslängden. Detta bidrar till att minska kostnaderna, minimera stilleståndstiden och förbättra produktionen. Feedback från ställdonen bidrar till att upprätthålla optimal positionering och flexibiliteten hos LINAK lösningar gör dem enkla att anpassa för alla typer av applikationer som en modern lantbrukare kan behöva.

 
Okrossbar play-icon

Okrossbar

Med IC och BUS-kommunikation kan man enkelt montera ställdonen med plug & play play-icon

Med IC och BUS-kommunikation kan man enkelt montera ställdonen med plug & play

Filer

Focus on ventilation and farming solutions

Elektriska ställdon från LINAK är det självklara valet för krävande miljöer med fukt, damm och temperaturväxlingar – vi vet hur viktigt det är för lantbrukaren att ventilationen fungerar.

TECHLINE product overview

Utforska det stora och kraftfulla utbudet av TECHLINE produkter. Utvecklade för hållbarhet, hårt arbete och krävande miljöer.

LINAK test brochure

Varje enskild komponent i ett ställdon genomgår omfattande tester på LINAK testcenter. Läs mer i broschyren.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta