Kontakta oss här
Energi

Lösningar till energisektorn

LINAK ställdon förbättrar energieffektiviteten vid öppning av luckor och dörrar på vindkraftverk, eller automatisering av pelletspannor, samt vid inställning av solfångare i förhållande till solen.

Bättre energieffektivitet med en ställdonslösning 

Sedan COP21 klimatmötet i Paris, har insatsen för att eliminera utsläppen av växthusgaser intensifierats. Över hela världen fokuserar personer, organisationer och myndigheter på att öka mängden grön energi som produceras och minimera CO₂-utsläppen från befintliga energikällor. Med ett elektriskt ställdon från LINAK kan du förbättra din energiapplikation och få följande fördelar:

  • Flexibla och energibesparande lösningar som är enkla att installera
  • Miljövänliga och underhållsfria ställdon
  • Testade och hållbara produkter med garanti

Med platser som mitt på havet, i brännande sol eller i dammiga omgivningar nära en pelletspanna, utsätts utrustning och material inom energisektorn ständigt för tester. I takt med att kraven på renare och CO₂-neutralare energiproduktion ökar blir tekniken allt mer förfinad och spelar en aktiv del i varje detalj. LINAK ställdonslösningar bidrar till att minimera energitapp vid öppning av luckor och låsning av bromsar i vindkraftverk, justering av solcellspaneler som följer solen och tar bort slaggen i pelletspannor.

Ökad energieffektivitet i alla applikationer
Det faktum att elektriska ställdon inte förlitar sig på pumpar eller kompressorer gör dem naturligt mer energieffektiva. Standbyförbrukningen är extremt låg och den kompakta ställdonsdesignen gör lösningarna mycket flexibla och kan passa nästan alla applikationer. Av samma anledning är lösningar från LINAK mycket enkla att installera.

Gör det enkelt att bli grön
Det är självklart att låg energiförbrukning bidrar till ett förbättrat CO₂-avtryck, precis som frånvaron av oljeläckage som ibland inträffar hos andra typer av ställdon. Utan slangar, pumpar, kompressorer – kräver LINAK lösningarna nästan inget underhåll – och risken för stillestånd reduceras avsevärt.

Satsa på hållbara lösningar med lång livslängd
Alla ställdon från LINAK har testats noggrant innan lansering. Stötar, slag, vibrationer, fukt, vatten, varierande temperatur och även elektromagnetisk strålning testas av LINAK R&D testcenter. Det innebär hög driftsäkerhet och omfattande hållbarhetsgarantier.

 

Filer

Focus on pellet heating

Under senare år har uppvärmning med träbaserad energi ökat markant. Allt fler hem värms upp med träpellets medan industrin huvudsakligen använder träspån.

Focus on solar tracking

Produktkatalog som ger en översikt över LINAK solenergiprodukter – designade för att klara alla utmaningar.

Focus on wind turbines

En värld av rörelse och möjligheter för vindkraftverk – LINAK levererar högkvalitativa ställdonslösningar till vindkraftverk, vi har under mer än 15 år haft ett nära utvecklingssamarbete med vindkraftsindustrin.

LINAK test brochure

Varje enskild komponent i ett ställdon genomgår omfattande tester på LINAK testcenter. Läs mer i broschyren.

TECHLINE product overview

Utforska det stora och kraftfulla utbudet av TECHLINE produkter. Utvecklade för hållbarhet, hårt arbete och krävande miljöer.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta