Kontakta oss här
Markberedningsprodukter

Arbetsfordon

LINAK ställdon möjliggör exakt justering av allt från klippaggregat på gräsklippare till dragelement för arbetsfordon.

Ställdonslösningar för arbetsfordon

Världen blir mer och mer elektrisk. På allt fler fordon ersätts, eller kompletteras i vissa fall, förbränningsmotorn med en elmotor. Så är även fallet med grönytemaskiner och arbetsfordon (OPE). Med krav på mer intelligens och flexibilitet och behov av exaktare justering av motordrivna verktyg har elektriska ställdon flera anmärkningsvärda fördelar:

  • Underhållsfria och kompletta lösningar som är enkla att installera
  • Robusta ställdon som är konstruerade för intelligenta styrsystem 
  • Bättre ergonomi och hänsyn till miljön

Flexibilitet är en viktig parameter när det handlar om precisionsrörelser hos grönytemaskiner och arbetsfordon. Antalet nya användningsmöjligheter fortsätter att öka och med de nya elmotorerna blir integrationen av styrning med BUS-kommunikation ännu mer avancerat. LINAK ställdon är perfekta för detta, och gör det möjligt att justera knivarna på gräsklipparen exakt, eller att intelligent automatisera doseringen av gödningen efter markförhållandena.

Flexibla lågenergilösningar som är enkla att installera
Det finns inga slangar, pumpar eller kompressorer i elektriska ställdonslösningar. Man behöver bara en strömkabel och en datakabel som ansluts till styrsystemet. Det gör LINAK lösningar enkla att installera och med de svaga punkterna eliminerade blir underhållet överflödigt.

Integrera robusta ställdon med ditt styrsystem
Moderna ställdon ger återkoppling via BUS-kommunikation till ett centralt styrsystem. Detta gör det möjligt för arbetsfordonets operatör att övervaka och justera funktioner för att optimera precision och prestanda under arbetet. Detta låter känsligt och ömtåligt, men alla lösningar från LINAK har testats noggrant för att klara alla typer av påfrestningar och svåra miljöer.

Bättre ergonomi och energieffektivitet
Banskötare och parkarbetare tillbringar ofta många timmar på motordrivna gräsklippare och andra arbetsfordon. Detta ökar behovet av ergonomiska lösningar som möjliggör justering av säte och ratt. Vidare är LINAK ställdon energibesparande produkter, och till skillnad från hydrauliska alternativ finns det ingen risk för oljeläckage. Detta gör elektriska ställdon till den miljövänligaste lösningen för grönyteberedningsprodukter.

Okrossbar play-icon

Okrossbar

Så här får man Plug & Play™ rörelse till industriella applikationer play-icon

Så här får man Plug & Play™ rörelse till industriella applikationer

Filer

Focus on outdoor power equipment

I denna broschyr fokuserar vi på producenter av gräs- och trädgårdsvårdsprodukter, komponenter och tillbehör, samt andra relaterade servicetjänster.

TECHLINE product overview

Utforska det stora och kraftfulla utbudet av TECHLINE produkter. Utvecklade för hållbarhet, hårt arbete och krävande miljöer.

LINAK test brochure

Varje enskild komponent i ett ställdon genomgår omfattande tester på LINAK testcenter. Läs mer i broschyren.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta