Kontakta oss här
Arbetsfordon

Gräsklippare

Ställdon från LINAK används till automatiserad precisionsinställning av klippaggregat, hjul och avdelare samt förbättrad ergonomi för föraren .

Gräsklippare

Driftsäkra ställdonslösningar för gräsklippare

Banskötare och trädgårdsarbetare tillbringar ofta flera timmar bakom ratten på gräsklipparen. Det är ökat fokus på hur man kan skapa bättre arbetsmiljö och ergonomi för föraren, och samtidigt är det önskemål om att öka energieffektiviteten och produktiviteten för att spara tid. Elektriska ställdonslösningar kan vara lösningen som uppfyller alla önskemål på en gång för både maskinproducenten och kunder och ger flera fördelar:

  • Robusta lösningar utan behov av underhåll
  • Intelligenta ställdon som är enkla att integrera i maskinens styrsystem
  • Driftsäkra och flexibla lågenergilösningar

Noggrannhet och precision är två nyckelord när professionella landskaps- och trädgårdsarbetare underhåller gräsmattorna på golfbanan, i parker och andra stora trädgårdsområden. Olika typer av gräs kräver olika skötsel, med klippare som är korrekt justerade. Intelligenta ställdonslösningar optimerar klippositionen och skapar en bättre ergonomisk arbetsmiljö med justerbara säten och rattar för maskinföraren.

Lägg till hållbara, välbeprövade och testade lösningar
LINAK gör nyckelfärdiga lösningar som är enkla att integrera i din applikation. Frånvaron av slangar, pumpar och kompressorer gör den mycket enklare att installera än andra ställdonslösningar och eliminerar behovet av underhåll. Ställdonen från LINAK har testats för att klara vatten, damm och smuts. De klarar i princip att arbeta konstant även under de mest extrema förhållanden.

Föraren kan övervaka knivens position
Ställdonslösningar från LINAK är enkla att integrera i befintliga styrsystem och passar perfekt i varje applikation. Funktioner som inbyggd positioneringsåterkoppling och parallelldrift tillåter föraren övervaka allt från gräsklipparens säte för att få det allra bästa resultatet. Lösningen använder lågspänning med likström och är därför mycket säkrare och mer miljövänlig.

Öka effektiviteten med gröna ställdon
Elektriska ställdon släpper inte ut koldioxid och läcker ingen olja. De har låg energiförbrukning och använder endast ström då de är i drift. Det innebär minimalt slitage och längre livslängd vilket gör dem till ett grönare alternativ jämfört med hydraulik. Eftersom antalet komponenter är färre i en elektrisk lösning får man bättre kostnadseffektivitet och dessutom flexiblare produkter som klarar att uppfylla i stort sett alla tänkbara krav och behov, från kraftfulla lyft på 15 000 N till kompakta, lätta lösningar.


Läs mer
Linjärt ställdon LA36
Okrossbar play-icon

Okrossbar

Så här får man Plug & Play™ rörelse till industriella applikationer play-icon

Så här får man Plug & Play™ rörelse till industriella applikationer

Filer

Focus on outdoor power equipment

I denna broschyr fokuserar vi på producenter av gräs- och trädgårdsvårdsprodukter, komponenter och tillbehör, samt andra relaterade servicetjänster.

TECHLINE product overview

Utforska det stora och kraftfulla utbudet av TECHLINE produkter. Utvecklade för hållbarhet, hårt arbete och krävande miljöer.

LINAK test brochure

Varje enskild komponent i ett ställdon genomgår omfattande tester på LINAK testcenter. Läs mer i broschyren.

Arbetsfordon

LINAK ställdon möjliggör exakt justering av allt från klippaggregat på gräsklippare till dragelement för arbetsfordon.

Läs mer

Videos relaterade till gräsklippare

Läs mer om elektrisk ställdonsteknik som används i gräsklippare. Titta på våra videos och få inspiration.

Så här får man Plug & Play™ rörelse till industriella applikationer play-icon

Så här får man Plug & Play™ rörelse till industriella applikationer

Med IC och BUS-kommunikation kan man enkelt montera ställdonen med plug & play play-icon

Med IC och BUS-kommunikation kan man enkelt montera ställdonen med plug & play

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta