Industriautomation

Lösningar för industriautomation

LINAK ställdon är designade för intelligenta rörelser, exakt justering och noggrann läsning inom modern industriautomation.

Lösningar för industriautomation

LINAK ställdon är designade för intelligenta rörelser, exakt justering och noggrann läsning inom modern industriautomation.

Ställdonslösningar för industriautomation

Ökad effektivitet är ett av de primära nyckelorden inom modern industriproduktion. Organisationer trycker på för att uppfinna nya sätt att optimera produktionen och minska energiförbrukningen. Samtidigt kräver lagar och fackföreningar förbättrad ergonomi för medarbetarna för att minska sjukfrånvaron på grund av arbetsrelaterade skador eller sjukdom. Med intelligenta elektriska ställdonslösningar kan du uppnå båda delarna genom att:

  • Skifta till underhållsfria elektriska ställdon med låg energiförbrukning
  • Välja intelligenta ställdon som har testats att klara svåra förhållanden
  • Installera enkla och anpassade lösningar som förbättrar ergonomin

Oavsett om du tillverkar lödningsugnar, förpacknings-, svets- eller textilmaskiner, stångmatare, transportbandssystem eller materialhanteringsenheter kan elektriska ställdon förbättra din applikation. Till exempel hjälper LINAK ställdonslösningar till att justera höjden, göra exakt läsning av material, eller skapa snabba omställningar för olika variationer i storlek – allt för att förbättra ergonomin för de anställda samtidigt som kostnaderna hålls nere.

Spara energi och kostsamt underhåll
Till skillnad från andra ställdonssystem använder inte LINAK lösningar några slangar, pumpar eller kompressorer. Det innebär att det inte är någon risk för oljeläckage, men även att allt underhåll blir överflödigt, stilleståndstider minimeras och ställdonens livslängd ökar avsevärt. Samtidigt är energiförbrukningen för LINAK ställdon nära noll i standby, vilket gör dem till den mest kostnadseffektiva lösningen.

Välj hållbara ställdonslösningar med intelligens
LINAK ställdon genomgår omfattande tester innan de lanseras för försäljning. De är designade att fungera i mycket hårda förhållanden och att klara rengöring utan att den invändiga elektroniken tar skada. Detta är viktigt, inte bara för att undvika tidskrävande stillestånd utan även för personalens säkerhet.

Säker installation och bättre ergonomi
Elektriska ställdon är lätta att installera eftersom det bara krävs en strömkabel och en datakabel för att ansluta ställdonen till industrimaskinen. LINAK lösningar kan kundanpassas så att de passar i nästan alla maskiner eller automatiserade fordon, och de kan integreras enkelt med nästan alla befintliga styrsystem. Detta innebär avsevärt bättre ergonomi.

LINAK TECHLINE R&D och produktion – Bakom kulisserna play-icon

LINAK TECHLINE R&D och produktion – Bakom kulisserna

Ställdonslösningar från LINAK – perfekt rörelse för applikationer inom industriautomation play-icon

Ställdonslösningar från LINAK – perfekt rörelse för applikationer inom industriautomation

Move for the Future – Ställdon med inbyggd styrning play-icon

Move for the Future – Ställdon med inbyggd styrning

Okrossbar play-icon

Okrossbar

Filer

Focus on industrial automation

I den här broschyren presenterar vi olika alternativ för placering av ställdonssystem som kan hjälpa till att förbättra produktiviteten inom industriautomation.

TECHLINE product overview

Utforska det stora och kraftfulla utbudet av TECHLINE produkter. Utvecklade för hållbarhet, hårt arbete och krävande miljöer.

Move on - go electric!

Läs mer om fördelarna med ställdonslösningar jämfört med hydraulsystem.

Move for the future

Läs mer om framtidens rörelser med IC-ställdon.

LINAK test brochure

Varje enskild komponent i ett ställdon genomgår omfattande tester på LINAK testcenter. Läs mer i broschyren.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.