Kontakta oss här
Industriell automation

Automation inom livsmedelsindustrin

Med ställdonslösningar från LINAK får man bättre ergonomi vid arbetsbord och hjälp med tiltning och att öppna lock på tillagningskärl, diskmaskiner och stora stekpannor i industrikök.

Automation inom livsmedelsindustrin

Säkra ställdonslösningar för industrikök

Det blir allt större fokus på ergonomisk design av arbetsplatser, och det gäller inte bara för kontorspersonal. Att arbeta många timmar stående vid ett arbetsbord i ett industrikök och utföra enformiga uppgifter kan slita ut även den starkaste kocken. Genom att integrera elektriska ställdon i köksborden och köksmaskiner kan man förbättra arbetsplatsen på många olika sätt:

  • Bättre säkerhet med hjälp av välbeprövade ställdonslösningar
  • En ren lösning, som är kostnadseffektiv och enkel att installera
  • Få flexibla lösningar som uppfyller dina behov

Säkerhet har högsta prioritet i ett modernt industrikök fullt av kokkärl, stekpannor, feta handtag och kanske även hala golv. Att justera arbetsbordet till optimal ergonomisk arbetshöjd är precis lika viktigt som att låta ställdonen ta hand om tiltning och lyft av varm, våt eller tung köksutrustning. LINAK elektriska ställdon kan på ett säkert sätt öppna lock på stora kokkärl, stänga lock på blandare eller sänka ner behållare i en fritös.

Säkra köken med driftsäkra rörelser
LINAK ställdon genomgår noggranna tester för att kunna klara även de mest krävande förhållandena. Ställdonen bara fortsätter att fungera, även om de utsätts för temperaturväxlingar, kontinuerliga vibrationer, stötar eller dunsar. Efter avslutad arbetsdag klarar de till och med av den obligatoriska rengöringen. 

Spara in både på energi och underhåll
Moderna elektriska ställdon förbrukar bara ström när de är i drift. Med en standby-förbrukning på nästan noll och avsaknaden av pneumatiska och hydrauliska pumpar, kompressorer och slangar, gör att elektriska ställdon är markant enklare att installera. Med LINAK ställdon slipper man dessutom risken för oljeläckage eller andra föroreningar, dessutom är produkterna underhållsfria.

En flexibel lösning som passar ert användningsområde
Det finns inte två kök som är identiska. Storlek och funktion kan variera, och ofta kundanpassas ställdonslösningarna från LINAK efter behoven inom livsmedelsbranschen i nära samarbete med producenterna. LINAK finns över hela världen, vilket innebär att support och produkter alltid finns i närheten.
Läs mer
Linjärt ställdon LA31
Ställdonslösningar från LINAK – perfekt rörelse för applikationer inom industriautomation play-icon

Ställdonslösningar från LINAK – perfekt rörelse för applikationer inom industriautomation

Okrossbar play-icon

Okrossbar

Filer

Focus on food and beverage

Med utbudet av rostfria ställdon från LINAK, är både livsmedelssäkerhet och ergonomi i fokus.

TECHLINE product overview

Utforska det stora och kraftfulla utbudet av TECHLINE produkter. Utvecklade för hållbarhet, hårt arbete och krävande miljöer.

LINAK test brochure

Varje enskild komponent i ett ställdon genomgår omfattande tester på LINAK testcenter. Läs mer i broschyren.

Lösningar för industriautomation

LINAK ställdon är designade till intelligenta rörelser, exakt justering och noggrann läsning inom modern industriautomation.

Läs mer

Videos relaterade till automation inom livsmedelsindustrin

Läs mer om elektrisk ställdonsteknik som används för automation inom livsmedelsindustrin. Titta på våra videos och få inspiration.

Okrossbar play-icon

Okrossbar

Med IC och BUS-kommunikation kan man enkelt montera ställdonen med plug & play play-icon

Med IC och BUS-kommunikation kan man enkelt montera ställdonen med plug & play

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta