Kontakta oss här
Marin

Marina applikationssystem

LINAK elektriska ställdonslösningar används till robust och driftsäker styrning av allt från luckor och takfönster till sängar och badplattformar för segelfartyg.

Ställdonslösningar för marina applikationer

Kraven på fler funktioner i modern varvsindustri ökar. Mer automation och fjärrstyrning efterfrågas – inte bara för navigation och styrning utan även när det gäller komfort och inredningsdesign. Nyckelorden är flexibilitet och mångsidighet. Med LINAK ställdonslösningar följer en mängd fördelar:

  • Flexibilitet att utveckla många olika lösningar
  • Applikationer med hållbara ställdon som passar livet till havs
  • Få en underhållsfri lösning som är enkel att installera

Först och främst måste aktiviteterna till havs vara säkra. Oavsett om det handlar om att segla en segelbåt med familjen eller att föra kommandot på ett stort fraktfartyg. Ställdonen öppnar luckor, takfönster, dörrar eller lyfter plattformar och styr barlastsystemets ventiler – och funktionerna måste utföras säkert och korrekt. Justering av säten eller lyfta TV:n handlar om komfort och att använda det begränsade utrymmet ombord optimalt.

Kom igång med nya applikationer
Det utvecklas hela tiden nya lösningar till att öka säkerheten och komforten till sjöss. och kunderna tar de många möjligheterna till sig. Teamet med tekniker och konsulter på LINAK som står bakom de flexibla och intelligenta ställdonslösningarna är redo att utveckla dem vidare för att uppfylla kundernas behov. 

Robusta system utvecklade för att användas på havet
Vatten – och särskilt saltvatten – är hårt för utrustningen. Applikationer som utsätts för stark sol påverkas ännu mer. Korrosion och slitage i elektriska installationer förekommer alltid, men ställdonen från LINAK har testats och certifierats att klara stränga förhållanden.

Enkel installation och underhållsfria ställdon
Elektriska ställdonslösningar är lätta att installera. Installationen är enkel och de kan utan problem integreras med andra styrsystem. Det finns inga slangar, pumpar eller oljeläckage och när de väl har installerats kräver ställdonen praktiskt taget inget underhåll. Denna kombination gör LINAK lösningar till det rena och kostnadseffektivaste valet för sjöfartyg.

Okrossbar play-icon

Okrossbar

Så här får man Plug & Play™ rörelse till industriella applikationer play-icon

Så här får man Plug & Play™ rörelse till industriella applikationer

Filer

Focus on marine

Oavsett vilken typ av båt du har så kan LINAK hjälpa till med nästan alla typer av rörelser med hjälp av ställdon, pelare och kontroller.

LINAK test brochure

Varje enskild komponent i ett ställdon genomgår omfattande tester på LINAK testcenter. Läs mer i broschyren.

TECHLINE product overview

Utforska det stora och kraftfulla utbudet av TECHLINE produkter. Utvecklade för hållbarhet, hårt arbete och krävande miljöer.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta