Kontakta oss här
Mobilt jordbruk

Lösningar för mobilt jordbruk

Elektriska ställdon från LINAK ingår i rena och driftsäkra lösningar till mobila jordbruksmaskiner och gör många operationer enklare att utföra.

Underhållsfria ställdon för jordbruksmaskiner

Listan över kraven på moderna maskiner inom jordbruket blir allt längre. Kryssfältet mellan finkänsligt precisionsjordbruk och kraftfull hållbarhet måste anpassas efter behoven för hållbara lösningar som är flexibla, intelligenta och enkla att integrera. Med robusta ställdon från LINAK klarar du dagens utmaningar.

  • Inga svaga punkter och noll underhåll
  • Låg energiförbrukning, och bli miljövänlig
  • Automatisering med intelligens

Med en kraft på upp till 15 000 N kan elektriska ställdon utföra en mängd olika uppgifter som krävs av moderna jordbruksmaskiner. Från traktorer till skördetröskor, sprutor, spridare och såningsmaskiner är fördelarna många. Idag används LINAK ställdon för att dosera gödningsmedel, salt eller sand i spridare och för att justera höjd och riktning på skördare. De används för att kontrollera utlopp och hackare på skördetröskor och vid inpackning av balar.

Inga läckage, spill eller regelbundet underhåll
Till skillnad från hydrauliska ställdon har deras linjära elektriska motsvarigheter inga slangar eller pumpar. Det innebär inga oljeläckage, bättre energieffektivitet och inget underhåll. Den kompakta designen med bara några få kablar är mycket enklare att installera och noggranna tester på LINAK R&D säkerställer hållbarhet, driftsäkerhet och lång livslängd.

Spara energi och skydda miljön
Elektriska ställdon förbättrar den totala energieffektiviteten avsevärt med en standby strömförbrukning som är nära noll. I kombination med intelligenta styrsystem minskas spillet av spannmål, gödningsmedel eller halm, vilket vårdar miljön samtidigt som det är kostnadseffektivt fördelaktigt för jordbrukaren.

Fördelar med intelligenta rörelser
LINAK ställdon kan enkelt integreras med styrsystemen till de flesta jordbruksmaskiner. Genom feedbacken till systemet kan jordbrukare övervaka, justera eller förinställa funktioner inifrån hytten och därmed få en bättre överblick över ett arbetsredskaps position eller aktuella rörelse.

LINAK® TECHLINE® elektriska linjära ställdonslösningar till jordbruksmaskiner play-icon

Elektriska linjära ställdonslösningar för jordbruksmaskiner i segmentet LINAK TECHLINE

Med IC och BUS-kommunikation kan man enkelt montera ställdonen med plug & play play-icon

Med IC och BUS-kommunikation kan man enkelt montera ställdonen med plug & play

Filer

Focus on mobile agriculture

Denna broschyr beskriver olika lösningar och förbättringar som LINAK har levererat till lantbruket under mer än 25 år.

TECHLINE product overview

Utforska det stora och kraftfulla utbudet av TECHLINE produkter. Utvecklade för hållbarhet, hårt arbete och krävande miljöer.

LINAK test brochure

Varje enskild komponent i ett ställdon genomgår omfattande tester på LINAK testcenter. Läs mer i broschyren.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta