Kontakta oss här
Solavskärmning

Lösningar för solavskärmning

LINAK ställdon bidrar till att sänka energiförbrukningen och optimerar regleringen av inomhusklimatet i byggnader genom att justera pergolor och jalusier.

En ställdonslösning förbättrar solavskärmningen

I många länder ges skattelättnader för energisparande initiativ. Detta uppmuntrar fastighetsägare att hitta sätt att minska energiförbrukningen och minimera koldioxidavtrycket samtidigt som man bibehåller optimal kontroll över inomhusklimatet. Genom att integrera intelligenta ställdon med solskyddssystem, som till exempel jalusier och pergolor, ger många fördelar:

  • Miljövänlig och energieffektiv lösning
  • Enkel installation som inte kräver något underhåll
  • Lätt att integrera med byggnadens styrsystem (BMS)

Oavsett om du behöver justera temperaturen i en kontorsbyggnad eller skapa en intelligent solskyddslösning för ett café är det en fråga om komfort. LINAK ställdon låter ägarna optimera komforten åt sina gäster eller anställda genom att justera solskydden i perfekt vinkel.

Var kostnadseffektiv och minska CO₂-utsläppen
Elektriska ställdon har låg energiförbrukning. Men det är inte allt. Som en del av hela byggnadens ventilations- och klimatsystem kan ägarna ha glädje av automatisk justering av solljuset under hela året – så att både elförbrukningen och CO₂-påverkan reduceras.

Underhållsfri lösning som är enkel att installera
Det finns inga potentiella svaga punkter i elektriska ställdonslösningar. Inga slangar, pumpar eller kompressorer som kräver underhåll. Detta gör även att de här lösningarna är enklare att installera. LINAK ställdon har även en plug-and-play setup som gör dem enkla att implementera utan behov av någon specialist.

Integrera den intelligenta lösningen
LINAK ställdonslösningar kan integreras med de flesta andra styrsystemen. Därmed kan ägare automatisera klimatstyrningen eller solskyddssystemen och konsekvent minimera temperaturvariationerna samtidigt som man sparar energi. Bekvämt för människor och bra för miljön.

Filer

Focus on building louvres

Genom att integrera jalusier i en byggnad kan man enkelt reglera ljus- och värmeinsläppet för att skapa bättre inomhusklimat och få bättre energiklass.

Focus on pergolas

Pergola ger skugga när solen står högt. Läs mer om hur systemlösningar från LINAK ger snabb och enkel styrning av pergola solskyddssystem.

TECHLINE product overview

Utforska det stora och kraftfulla utbudet av TECHLINE produkter. Utvecklade för hållbarhet, hårt arbete och krävande miljöer.

LINAK test brochure

Varje enskild komponent i ett ställdon genomgår omfattande tester på LINAK testcenter. Läs mer i broschyren.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta