Kontakta oss här
Solavskärmning

Solavskärmning i byggnader

LINAK elektriska ställdon bidrar till att förbättra inomhusklimatet i byggnader genom att reglera inflödet av solljus. Detta innebär att kyl/värme-systemen använder mindre energi.

Solavskärmning

Ställdonslösningar för solavskärmning i byggnader

Det finns ett ökat fokus på energibesparing i både kommersiella byggnader och i vanliga bostäder. Kravet på naturligt ljusinsläpp ökar och samma sak gäller för den mängd glas som används. För att skapa optimal komfort och optimera energikostnaderna måste man kunna reglera ljusflöde och energikostnad i hela byggnaden. Solavskärmning med inbyggda intelligenta ställdon av till exempel lameller och pergolas ger en lång rad fördelar:

  • Enkel installation och kräver inget underhåll
  • Testade och certifierade för att fungera felfritt oavsett väderlek
  • Miljövänlig och energieffektiv lösning

Inomhusklimatet är vårt fokus överallt. Experterna lyfter fram dagsljuset som ett sätt att förbättra medarbetarnas effektivitet och dessutom krävs optimal luftkvalitet. För att bibehålla en bra inomhustemperatur måste man kunna styra luftfuktigheten och ventilationen. Jalusilameller i byggnader är ett ovärderligt hjälpmedel och är dessutom enkla att styra med hjälp av intelligenta ställdonslösningar.

Enkel installation som inte kräver något underhåll
Elektriska ställdon har inga slangar, pumpar eller kompressorer. Detta ger enklare installation eftersom ställdon från LINAK bara behöver strömförsörjning för att fungera och datakabel för att kommunicera med klimatsystemets styrenhet. LINAK plug-and-play gör installationen lekande lätt. LINAK erbjuder moderna, underhållsfria lösningar för pergolas och lameller. Detta är extra bekvämt eftersom solavskärmningen ofta monteras på svåråtkomliga platser.

Ställdonen fungerar i alla typer av väderlek
Temperaturen och solljuset ändras mycket under en dag, vecka eller ett år. LINAK ställdon är testade och certifierade för att fungera felfritt oavsett väderlek. Med en integrerad styrenhet (IC) kan ställdonslösningen enkelt integreras i det befintliga klimatsystemets styrning. På så sätt kan kunden vårda både insidan och utsidan av byggnaden.

Gröna lösningar är kostnadseffektiva
LINAK ställdon har låg energiförbrukning jämfört med andra lösningar. Integrerade i byggnadernas styrsystem för klimatanläggningar, kan elektriska ställdon bidra till att balansera temperaturen och optimera effektiviteten inne i byggnaden – vilket markant reducerar strömförbrukningen och ger på så sätt en lägre CO₂-påverkan. 

Läs mer
Bluetooth systemlösning

Filer

Focus on building louvres

Genom att integrera jalusier i en byggnad kan man enkelt reglera ljus- och värmeinsläppet för att skapa bättre inomhusklimat och få bättre energiklass.

Focus on pergolas

Pergola ger skugga när solen står högt. Läs mer om hur systemlösningar från LINAK ger snabb och enkel styrning av pergola solskyddssystem.

TECHLINE product overview

Utforska det stora och kraftfulla utbudet av TECHLINE produkter. Utvecklade för hållbarhet, hårt arbete och krävande miljöer.

LINAK test brochure

Varje enskild komponent i ett ställdon genomgår omfattande tester på LINAK testcenter. Läs mer i broschyren.

Lösningar för solavskärmning

LINAK ställdon bidrar till att sänka energiförbrukningen och optimerar regleringen av inomhusklimatet i byggnader genom att justera pergolor och jalusier.

Läs mer

Videos relaterade till solavskärmning

Läs mer om elektrisk ställdonsteknik som används till pergolas och lameller. Titta på våra videos och få inspiration.

Okrossbar play-icon

Okrossbar

Med IC och BUS-kommunikation kan man enkelt montera ställdonen med plug & play play-icon

Med IC och BUS-kommunikation kan man enkelt montera ställdonen med plug & play

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta