Kontakta oss här
Teknik & trend

Krävande applikationer kräver lösningar som klarar mer

Inom det autonoma jordbruket, industriautomation och AGV/AMR har alla applikationer en sak gemensamt: deras ställdon får inte haverera – tillförlitlighet och livslängd har alltid varit ledord för effektiv och ekonomisk prestanda. Våra Long Life ställdon är designade med detta i fokus och klarar båda villkoren. Samt mycket mer.

Närbild på en atlets fötter i ett långdistanslopp

När det börjar bli tufft, då fortsätter den starke 

För applikationer som ska vara tillförlitliga och ha lång livslängd behövs lösningar som klarar sig hela vägen. Nya LA36 Long Life  är skapat för topprestanda och överträffar konkurrenterna. Med välbeprövad och testad extra livslängd fortsätter ställdonen att prestera när andra misslyckas.

 

Flexibel och smart

Det är inte bara inom uthållighet som LA36 levererar, den är dessutom flexibel och smart. Välj mellan 24 V eller 48 V, integrerad styrenhet och CANopen och J1939-gränssnitt, vi erbjuder dig fler installationsalternativ. För dagens allt mer datakrävande applikationer ger ställdonet information som gör att du kan planera underhåll, diagnostik och felsökning, vilket markant reducerar servicekostnaderna.

 

Fler cykler, lägre kostnad

Det är svårt att hitta en elektrisk linjär rörelselösning som dels klarar kraven på lång livslängd och som är överkomliga: vanligtvis är alternativen servodrivning och standardställdon, som påverkar resultatet; endera genom höga initiala kostnader eller dyra reparationer för uttjänta delar. Med LA36 Long Life ger vi dig möjlighet att sänka kostnaderna samtidigt som applikationen får längre livslängd.

”Long Life-ställdonet är noggrant testat för att prestera ett minimum av 200,000 cykler vid maximal belastning och maximala arbetscykler. Svårast tänkbara förhållanden. I grova tal ger det ungefär 20 gånger längre livslängd jämfört med vanliga ställdon. Den markanta ökningen beror huvudsakligen på inbyggnationen av den borstlösa motorn, som tar oss till nya höjder inom långvarig tillförlitlighet och prestanda”, säger Sören Buck, Business Development Manager på LINAK.

I majoriteten av applikationerna räcker detta mer än väl för att ge trygg och lång livslängd som innebär mindre service och mindre stilleståndstid.

LINAK® LA36 Long Life elektriskt linjärt ställdon
 
 

Plug and play sparar in värdefull tid

När det gäller de allt vanligare 48 V applikationerna är det inte alltid så enkelt att bygga in och installera vanliga ställdonslösningar. För den vanliga 24 V ställdonen måste man även bygga in en omvandlingsmodul för att omvandla spänningen från 48 V till 24 V. LA36 Long Life behöver ingen omvandlare eftersom den redan finns som 48 V, vilket alltså ger kortare installationstid. Samma sak gäller för gränssnitten; med inbyggd CANopen och J1939-gränssnitt är det enkelt att matcha ställdon med applikation – utan att det krävs någon omvandlare.

”Att reducera den tid som krävs för kunderna att bygga in lösningen spelade också en viktig roll vid utformningen av vårt Long Life-ställdon. Denna ”plug-and-play”-lösning har färre komponenter, vilket även innebär billigare service och mindre stilleståndstid för användaren”, berättar Sören Buck.

 

Integrerad styrning för data och felsökning

Med en vanlig ställdonslösning går det inte att få avancerad data, så som kontroll av cykler, felmeddelanden, ampere användning och hastighet, vilket innebär svårare felsökning. Med den integrerade styrenheten och CAN-bus ger LA36 Long Life tillgång till all relevant data, viket ger enkel felsökning.

 

Precisionsstyrning – utan externa sensorer

Att få precisionsstyrning i en applikation som använder konventionella ställdon innebär tid och kostnader för installation av externa positionsgivare i systemet. Eftersom LA36 har den integrerade styrenheten och CAN-bus, kan man utforma systemet med precisionsstyrning till önskad position – utan att det behövs externa sensorer.

 

Uthållighet som levererar

Våra Long Life ställdon levererar långvarig, problemfri prestanda som förbättrar drifttiden även under mycket krävande förhållanden. Färre komponenter innebär enkel installation, samtidigt som det reducerar servicebehovet. Genom urvalet av gränssnitt och motorströmförsörjningar får applikationen flexibilitet och den integrerad styrenhet ger all data som krävs för snabb felsökning.

Om du vill få mer information om ställdonet LA36 Long Life kan du gå in på produktsidan eller kontakta oss direkt.

 

 

Nyfiken på borstlösa motorer?

Vill du veta mer om de borstlösa motorerna som är huvudorsaken till den utökade livslängden i våra Long Life ställdon? Titta på vår Actuator Academy film här nedan.


 
Logotyp för Actuator Academy om ställdonsteknik

Vill du få mer information om elektriska ställdon?
Utforska vad det är som gör ställdon till det perfekta valet för användning i industrimaskiner och fördjupa dig i den bakomliggande tekniken.

Gå in på LINAK Actuator Academy™

 

Materialhanteringens grunder – Unik mobil robot i arbete hos LINAK® Machining play-icon

Materialhanteringens grunder – Unik mobil robot i arbete hos LINAK Machining

Filer

TECHLINE product overview

Utforska det stora och kraftfulla utbudet av TECHLINE produkter. Utvecklade för hållbarhet, hårt arbete och krävande miljöer.

LINAK test brochure

Varje enskild komponent i ett ställdon genomgår omfattande tester på LINAK testcenter. Läs mer i broschyren.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta