Nyheter den 25 november 2020

Samarbetet mellan LINAK och Danfoss banar väg för elektriska ställdon i tunga arbetsmaskiner

Det kallas PLUS+1 och är en unik systemutvecklingsplattform för tekniker som skapar intelligenta off-highway-fordon som ska klara svåra utomhusförhållanden. En ny utökning av programvaruverktyget gör det möjligt att lekande lätt lägga in LINAK ställdon i konstruktionen.

Ett nära samarbete mellan LINAK® TECHLINE® och Danfoss® Power Solutions ligger till grund för utökningen av Danfoss utvecklingsverktyg, PLUS+1®, och gör det möjligt för teknikerna att lägga in elektriska ställdon när man konstruerar intelligenta off-highway-fordon och andra tunga arbetsmaskiner.

De två danska teknikpionjärerna har utvecklat ett så kallat kompatibelt block – en programutbyggnad som ger teknikerna möjlighet att använda systemet för att lägga in elektriska rörelselösningar från LINAK i sin fordonsdesign.

”Vi upplever en tillväxt på marknaden för elektriska rörelselösningar inom mobilt jordbruk, industriautomation, materialhantering och även inom entreprenadmaskiner”, säger Thomas Möller, Applications Engineer på LINAK. ”Genom att ge utvecklingsingenjörerna ett enkelt sätt att plocka och välja elektriska ställdon inne i Danfoss PLUS+1 blir allt mycket tydligare – inte bara för oss på LINAK och Danfoss, utan även för kunderna och teknikerna som använder verktyget.”

 

Snabb och enkel väg till marknaden

Plattformen Danfoss PLUS+1 är redan ett välkänt namn bland dem som tillverkar fordon för svår terräng. Genom ett intuitivt programgränssnitt kallat PLUS+1® GUIDE kan konstruktören använda verktyget för att lägga till, flytta, dra och släppa alla komponenter och delar som behövs för att skapa det perfekta fordonet. Allt via den egna Windows-datorn och helt utan att behöva speciella programmeringskunskaper.

Det nya blocket i PLUS+1 utökar markant de redan omfattande möjligheterna i systemet, som nu även inkluderar elektriska ställdon från LINAK.

LA36 PLUS+1
 

”På detta sätt hoppas vi se en ökad ställdonsförsäljning för LINAK och feedback från våra PLUS+1 kunder, som efterfrågar ytterligare kompletterande produkter med PLUS+1 blocket för plattformen”, säger Kevin Faulds, Director for Software Products, Marketing, and Sales, Danfoss Power Solutions.

 

LINAK och Danfoss innebär ett perfekt partnerskap

När man tittar närmare på de två marknadsledarna och den tekniktradition företagen representerar så är det ganska uppenbart varför samarbetet mellan LINAK och Danfoss är så självklart. Båda har stort fokus på kundernas behov och omsorgsfullt tillverkade kvalitetsprodukter, båda attraherar kunder med högt ställda krav och enligt Thomas Möller, så bidrar samarbetet kring det nya PLUS+1 blocket till detta.

”Självklart är det ett fint godkännande för våra ställdonsprodukter att vara en integrerad del av ett mycket modulbaserat styrsystem som tillverkas av de ledande specialisterna hos Danfoss”, säger han och fortsätter: ”Vi är alltid på jakt efter att lägga till nya produkter och ny teknik redan i utvecklingsskedet och vi är övertygade om att kunderna kommer att uppleva ytterligare fördelar med integrationen.”

För Danfoss och Kevin Faulds har samarbetet och nytillskottet i PLUS+1 GUIDE en del uppenbara och grundläggande fördelar för kunderna.

”Som jag ser det så är det alltid viktigt att samarbeta med marknadsledare inom produktområden som kompletterar vår produktportfölj”, säger han och betonar hur tryggt det känns att samarbeta med en annan marknadsledare. ”Vi ville ha en samarbetspartner som har klassledande produkter, som förmedlar Danfoss höga kvalitet och goda rykte. Det faktum att även LINAK kommer från Danmark, inte så långt från Danfoss huvudkontor, gjorde det till en perfekt samarbetspartner.”

Läs mer om PLUS+1 och PLUS+1 GUIDE på Danfoss webbsida eller gå in på avsnittet LINAK Tech & Trends. Om du vill få mer information om PLUS+1® kompatibla elektriska ställdon kan du läsa mer här nedan. Du kan även ställa dina specifika frågor om LINAK blocken till våra experter på LINAK TECHLINE.

 

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.