Kontakta oss här

Danfoss PLUS+1® – snabb integrering av elektriska ställdon i tunga arbetsmaskiner

Samarbetet mellan LINAK® och Danfoss® gör det möjligt för ingenjörer att lägga till elektriska ställdon vid design av intelligenta off-highway fordon och andra tunga fordon.

 

Vad är Danfoss PLUS+1?

PLUS+1 är en unik systemutvecklingsplattform eller ett verktyg för ingenjörer som designar intelligenta off-highway fordon för krävande miljöer. Genom det intuitiva programgränssnittet PLUS+1® GUIDE kan konstruktören använda det för att lägga till, flytta, dra och släppa alla komponenter och delar som behövs för att uppfylla kraven på ett modernt fordon.

Genom att lägga till ett speciellt kundanpassat ”överensstämmelseblock” i Danfoss PLUS+1 plattformen ges ingenjörer som arbetar med olika typer av tunga arbetsmaskiner möjlighet att inkludera elektriska ställdon i applikationens design.

 

Spara tid under designfasen

Ett nära samarbete mellan LINAK TECHLINE® och Danfoss Power Solutions ligger till grund för utökningen av Danfoss utvecklingsverktyg, PLUS+1, och gör det möjligt för teknikerna att lägga in elektriska ställdon när man konstruerar intelligenta off-highway fordon och andra tunga arbetsmaskiner.

Många tekniker som utvecklar tunga arbetsmaskiner inom entreprenadmaskiner, mobilt jordbruk och markberedningsprodukter använder plattformen Danfoss PLUS+1 under designfasen.

Genom en rad olika ”överensstämmelseblock” ger plattformen teknikerna möjlighet att – utan tidigare erfarenhet inom programutveckling – välja, dra och släppa komponenter när man konstruerar en ny maskin.

PLUS+1 logotyp
 
 

Nästan lika enkla som ”plug and play”

Gränssnittet som förenar komponenterna heter PLUS+1 GUIDE. Det är ett verktyg som har utvecklats av Danfoss Power Solutions och det ger användaren möjlighet att kombinera grafiska symboler och komponenter och skapa ett komplett styrprogram för fordonet. Den här typen av modulprogrammering erbjuder utvecklingsteknikerna betydligt fler alternativ och gör det möjligt att skapa optimala lösningar betydligt snabbare än vanligt.

 

Ett snabbt sätt att lägga in elektriska ställdon

LINAK ställdon är redan fullt kompatibla med CAN-bussystem (via CAN SAE J1939) och är enkla att integrera när moderna fordon kräver en hållbar lösning för rörelse/justering. Kombinerat med årtionden av erfarenhet av att skapa lösningar för system som används i krävande miljöer erbjuder LINAK den mest beprövade tekniken till plattformen Danfoss PLUS+1.

 

Vill du veta mer?

Kontakt-ikon

Läs mer om PLUS+1 och PLUS+1 GUIDE på Danfoss webbsida. Om du vil få mer information om PLUS+1 överensstämmande ställdon kan du läsa mer här nedan. Du kan även ställa dina specifika frågor till våra experter på LINAK TECHLINE.

Kontakta oss idag

 
 
”Vi upplever en tillväxt på marknaden för elektriska rörelselösningar inom mobilt jordbruk, industriautomation, materialhantering och även inom entreprenadmaskiner. Genom att ge utvecklingsingenjörerna ett enkelt sätt att plocka och välja elektriska ställdon inne i Danfoss PLUS+1 blir allt mycket tydligare – inte bara för oss på LINAK och Danfoss, utan även för kunderna och teknikerna som använder verktyget.”
Thomas Moeller, applikationsingenjör på LINAK, TECHLINE

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta