Kontakta oss här
 

Parallel

Kör upp till åtta ställdon parallellt utan att behöva bekymra dig om komplicerade kabeldragningar eller styrenheter.

 

Animering parallell rörelse

 

Parallel ger dig möjlighet att köra flera ställdon parallellt. Detta är en del av LINAK® I/O™ gränssnittet och är ett av flera alternativ som kan läggas till i ställdonet för att dra nytta av fördelarna med smartare linjära rörelser.

Här nedan får du en sammanfattning av de funktioner du kan få med Parallel. Alla dessa kan konfigureras i vår konfigurator Actuator Connect™.

 
 

Programvaruikon för Actuator Connect™

Ställdon med IC Integrated Controller™ från LINAK® är flexibla och kan anpassas efter specifika kundkrav och behov. Konfigurera ställdonet via den intuitiva konfiguratorn Actuator Connect™.

Ladda ner en kostnadsfri version av den senaste Actuator Connect-konfiguratorn här.

 
 

Möjliggör en jämn synkroniserad rörelse

– oavsett lastvariationer

Tack vare alternativet med integrerad styrenhet kan man enkelt implementera parallell rörelse för ställdonen. Det krävs ingen ytterligare styrning eller kabeldragning. Ställdonen kommunicerar direkt med varandra via det egna BUS-systemet.

Oavsett variationer av last rör sig ställdonen exakt som de är programmerade och mastern ser alltid till att följarna är aktiva i systemet och skicka feedback om aktuell position och status.

 

Växla mellan singel och parallellt läge

– När du behöver en ”kompis” för att dela en tung last

För att öka den totala tryckkraften eller balansera belastningen kan du ställa in ställdonet för parallell rörelse – även om det är skapat som ett singelställdon.

När du har valt detta alternativ kan du ändra antalet ställdon i parallellsystemet. Denna säkerhetsinställning bestämmer antalet ställdon som ett IC parallellsystem måste innehålla för att fungera.

Upp till åtta ställdon kan kopplas samman, vilket ger en jämn synkroniserad parallell rörelse.

 

Undvik onödiga stillestånd

– genom att identifiera grundorsaken

Ibland slutar saker och ting att fungera och det gör att du måste identifiera orsaken till problemet.

Den parallella ställdonslösningen är utformad för att köras symmetriskt och alla ställdon i systemet kommunicerar med varandra, vilket innebär att om ett ställdon stöter på ett hinder stannar alla andra.

LINAK erbjuder flera olika sätt att felsöka – värt att notera LED, felkoder och via konfiguratorn Actuator Connect. Med denna 3-stegs diagnostik kan du enkelt felsöka parallellsystemet och snabbt identifiera vilket ställdon som inte fungerar.

 

Kopiera din konfiguration

– till resten av de parallella ställdonen

Förutom parallell kan du enkelt föreställa dig ett scenario där du vill ”kopiera” den konfiguration du har gjort på det anslutna ställdonet och kopiera in i resten av de parallella ställdonen.

Det är viktigt att alla ställdon i det parallella systemet har samma konfiguration för alla funktioner, för att säkerställa att systemet fungerar som avsett. För att underlätta denna process kan man kopiera konfigurationen från ett ställdon och applicera den på de andra genom att använda Actuator Connect. Detta innebär att du inte behöver gå igenom alla parametrar en efter en.

I det parallella systemet har alla ställdon samma konfiguration för alla funktioner.

 

Utforska funktionerna i Parallel för ett I/O-ställdon

 

Läs mer om vårt I/O-gränssnitt här eller de andra I/O-alternativen nedan.

Filer

I/O™-broschyr

Med den banbrytande flexibiliteten hos ett universellt LINAK I/O gränssnitt är det enklare och smidigare att skapa innovativa ställdonsidéer.

I/O™ interface bruksanvisning

Denna bruksanvisning kommer att förklara funktionaliteten av vårt LINAK I/O Interface.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta