Kontakta oss här

Parallel

Kör upp till åtta ställdon parallellt utan att behöva bekymra dig om komplicerad kabeldragning eller styrenheter.

 

Animering parallell rörelse

 

Parallel ger dig möjlighet att köra flera ställdon parallellt. Detta är en del av LINAK® I/O™ interface och är ett av flera alternativ som kan läggas till i ställdonet för att dra nytta av fördelarna med smartare linjära rörelser.

Här nedan får du en översikt över de funktioner du kan få med Parallel. Alla dessa kan konfigureras i vår konfigurator Actuator Connect™.

 
 

Programvaruikon för Actuator Connect™

Ställdon med IC Integrated Controller™ från LINAK® är flexibla och kan anpassas efter speciella kundkrav och behov. Konfigurera ställdonet via den intuitiva konfiguratorn Actuator Connect™.

Ladda ner en kostnadsfri version av den senaste Actuator Connect-konfiguratorn här.

 
 

Möjliggör en jämn synkroniserad rörelse

– oavsett variationer av last

Tack vare alternativet med integrerad styrenhet kan man enkelt implementera parallell rörelse för ställdonen. Det krävs ingen ytterligare styrning eller kabeldragning. Ställdonen kommunicerar direkt med varandra via det egna BUS-systemet.

Oavsett lastvariationer är ställdonen exakt positionerade när de rör sig och mastern ser alltid till att följarna finns i systemet och kommunicerar om aktuell position och status.

 

Växla mellan singel och parallellt läge

– När du behöver en ”kompis” för att dela en tung last

För att öka den totala tryckkraften eller balansera belastningen kan du ställa in ställdonet för parallell rörelse – även om det är skapat som ett singelställdon.

När du har valt detta alternativ kan du ändra antalet ställdon i parallellsystemet. Denna säkerhetsinställning bestämmer antalet ställdon som ett IC parallellsystem måste innehålla för att fungera.

Upp till åtta ställdon kan kopplas samman, vilket ger en jämn synkroniserad parallell rörelse.

 

Undvik onödiga stillestånd

– genom att identifiera grundorsaken

Ibland slutar saker och ting att fungera och det gör att du måste identifiera orsaken.

Den parallella ställdonslösningen är utformad för att köras symmetriskt och alla ställdon i systemet kommunicerar med varandra, vilket innebär att om ett ställdon stöter på ett hinder stannar de andra.

LINAK erbjuder flera olika sätt att felsöka – värt att notera LED, felkoder och via konfiguratorn Actuator Connect. Med denna 3-stegs diagnostik kan du enkelt felsöka parallellsystemet och snabbt identifiera vilket ställdon som inte fungerar.

 

Kopiera din konfiguration

– till resten av de parallella ställdonen

Förutom parallell kan du enkelt föreställa dig ett scenario där du vill ”kopiera” den konfiguration du har gjort på det anslutna ställdonet och kopiera in i resten av de parallella ställdonen.

Det är viktigt att alla ställdon i det parallella systemet har samma konfiguration för alla funktioner, för att säkerställa att systemet fungerar som avsett. För att underlätta denna process kan man kopiera konfigurationen från ett ställdon och applicera den på de andra genom att använda Actuator Connect. På så sätt behöver du inte gå igenom alla parametrar en efter en.

I det parallellsystem har alla ställdon samma konfiguration för alla funktioner.

 

Läs mer om vårt I/O-gränssnitt här eller de andra I/O-alternativen nedan.

IC Integrated Controller™

De inbyggda gränssnittsalternativen är en av de många fördelarna med våra ställdon med IC integrerad styrenhet

Ta reda på mer

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.