Kontakta oss här

Monitor

Lär dig mer om ställdonets prestanda i din applikation med realtidsdata och historiska användningsdata.

 

Monitor animering

 

Monitor kan tillhandahålla realtidsdata och historiska användningsdata för användbara insikter. Informationen kan användas för att lära dig mer om hur ställdonet fungerar i din applikation. Detta är en del av LINAK® I/O™ gränssnitt och är ett av flera alternativ som man kan addera i ställdonet för att dra nytta av fördelarna med smart linjär rörelse.

Här nedan får du en sammanfattning av de funktioner du kan få med Monitor. Alla dessa kan konfigureras i vår konfigurator Actuator Connect™.

 
 

Programvaruikon för Actuator Connect™

Ställdon med IC Integrated Controller™ från LINAK® är flexibla och kan anpassas efter specifika kundkrav och behov. Konfigurera ställdonet via den intuitiva konfiguratorn Actuator Connect™.

Ladda ner en kostnadsfri version av den senaste Actuator Connect-konfiguratorn här.

 
 

Kör ställdonet och övervaka realtidsdata

– samt ta reda på om ställdonet fungerar som avsett

I LINAK Actuator Connect går det att hitta realtidsdiagram som visar energiförbrukning, temperatur, position osv. som kan vara särskilt värdefulla i prototypfasen.

Genom att utföra testkörningar av ställdonet får du en indikation på om de initiala beräkningarna har resulterat i korrekta ställdonsspecifikationer.

Du kan analysera dessa data för att avgöra om ställdonet passar din applikation eller om det behöver justeras ytterligare för att fungera smidigare och förlänga livslängden.

 

Få en kort översikt över de viktigaste historiska användningsdata

– som sparas i ställdonet

Från det att ställdonet startas första gången samlas användningsdata in och lagras internt under ställdonets livslängd och kan läsas av.

Realtidsdata ger en bra ögonblicksbild av en del parametrar, medan datahistorik ger dig djupgående kunskap om prestanda över tid.

Genom att analysera dessa data kan du underlätta kontinuerliga förbättringar efter fälttester eller vidareutveckling av befintliga maskiner.

 

Exportera en PDF med omfattande användningsdata

– från ställdonets hela livslängd

Det är möjligt att ladda ner en komplett rapport som PDF, med allmän information om ställdonet (typ, position, senast kända status osv.) och omfattande användningsdata som sammanfattar all lagrad datahistorik (inkl. felloggar) under ställdonets hela livslängd. Använd detta för att analysera prestanda för ett ställdon eller jämföra flera ställdon.

PDF-filen innehåller även det faktiska kopplingsschemat och den aktuella programvarukonfigurationen, som kan användas om man vill beställa nya ställdon eller som utgångspunkt för en teknisk diskussion med din lokala LINAK kontakt.

 

Gå vidare från positionsfeedback

– använd den analoga eller digitala utsignalen för att övervaka strömförbrukning eller temperatur i realtid

Precis som vi erbjuder realtidsdiagram kan du också få realtidsinformation om ställdonets energiförbrukning och temperatur via en analog eller digital signal – direkt till din PLC.

Här definieras ett intervall och om värdena överskrids skickas en signal till regulatorn. Det är upp till dig att avgöra hur du ska använda denna information – potentiellt relaterat till ändringar i användningsmönstret.

 

Utforska funktionerna i Monitor för ett I/O-ställdon

 

Läs mer om vårt I/O-gränssnitt här eller de andra I/O-alternativen nedan.

IC Integrated Controller™

De inbyggda gränssnittsalternativen är en av de många fördelarna med våra ställdon med IC integrerad styrenhet

Ta reda på mer

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.