Kontakta oss här
 

Diagnostics

Ibland slutar saker och ting att fungera – och det innebär att du måste identifiera orsaken till problemet.

 

Diagnostics animering

 

Diagnostics för felsökning kan hjälpa dig att undvika onödiga driftstopp i din applikation och vägleda dig genom felsökningen. Detta är en del av LINAK® I/O™ gränssnitt och är ett av flera alternativ som man kan addera i ställdonet för att dra nytta av fördelarna med smart linjär rörelse.

Nedan får du en sammanfattning av de 3 felsökningsstegen som du kan få med Diagnostics. Alla dessa kan konfigureras i vår konfigurator Actuator Connect™.

 
 

Programvaruikon för Actuator Connect™

Ställdon med IC Integrated Controller™ från LINAK® är flexibla och kan anpassas efter specifika kundkrav och behov. Konfigurera ställdonet via den intuitiva konfiguratorn Actuator Connect™.

Ladda ner en kostnadsfri version av den senaste Actuator Connect-konfiguratorn här.

 
 

1. Utrusta ställdonet med en transparent kontakt och en lysdiod

– för snabb diagnostik genom enkel visuell inspektion

Ställdonet kan utrustas med en transparent kontakt och en lysdiod. Detta möjliggör snabb diagnostik genom enkel visuell inspektion.

Ljuset från en lysdiod placerad på trycket i ställdonet kan användas för att snabbt avgöra om ställdonet fungerar som avsett eller visar ett fel som behöver undersökas närmare.

Förutom att skapa en visuell indikator av aktuell status kan den även användas för att identifiera ett ställdon innan det parkopplas med Bluetooth®.

När ställdonet är helt driftklart lyser dioden grönt. Om färgen ändras kan det tyda på ett fel i ställdonet.

 

2. Få felkoder direkt till din styrenhet/PLC

– använda en digital utsignal för enkel felsökning

LINAK förstår vikten av drifttid och därför måste ett ställdon som inte fungerar åtgärdas eller bytas ut så snabbt som möjligt.

För applikationer där stilleståndstid inte är ett alternativ erbjuder LINAK felkoder som en digital utsignal för enkel felsökning. Flera felkoder kan avläsas via den digitala utsignalen. Under en 10-sekundersperiod skickar ställdonet ett antal pulser till styrenheten (PLC), beroende på feltyp.

Enkel felsökning av systemet sparar tid och erbjuder metoder för problemlösning av fel som annars kan leda till onödiga byten.

Är du på jakt efter mer detaljerad information om feltyper och möjliga åtgärder? Titta i vår felsökningsguide.

 

3. Se aktuell status och felloggshistorik

– samt identifiera felmönster med Actuator Connect

Om ställdonet råkar ut för ett fel är det möjligt att identifiera den exakta orsaken som har utlöst ett stopp. Tillgänglig status och diagnostikdata kan bidra till att reducera stillestånd.

Med felloggen får du en översikt över de fem senaste felen som ställdonet har stött på, samt felens frekvens. Detta dokumenteras med en tidsstämpel som kan jämföras med ställdonets totala körtid.

Dessa data kan användas för att identifiera ett mönster/en trend och därmed ge detaljerad information om en potentiellt frekvent felkälla.

 

Utforska funktionerna för Diagnostics av ett I/O-ställdon

 

Läs mer om vårt I/O-gränssnitt här eller de andra I/O-alternativen nedan.

Bluetooth® ordmärke och logotyper är registrerade varumärken som ägs av Bluetooth SIG Inc. och all användning av sådana märken och logotyper av LINAK® sker under licens.

Filer

I/O™-broschyr

Med den banbrytande flexibiliteten hos ett universellt LINAK I/O gränssnitt är det enklare och smidigare att skapa innovativa ställdonsidéer.

I/O™ interface bruksanvisning

Denna bruksanvisning kommer att förklara funktionaliteten av vårt LINAK I/O Interface.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta