Kontakta oss här
 

Protection

Bestäm om ställdonet ska begränsas för att skydda din applikation så mycket som möjligt.

 

Protection animering

 

Protection hjälper dig att förebygga skador och driftstopp genom att skydda din applikation från felaktig användning. Detta är en del av LINAK®I/O™ gränssnitt och är ett av flera funktioner som man kan lägga till i ställdonet för att dra nytta av fördelarna med smart linjär rörelse.

Här nedan följer en sammanfattning av de funktioner du kan få med Protection. Alla dessa kan konfigureras i vår konfigurator Actuator Connect™.

 
 

Programvaruikon för Actuator Connect™

Ställdon med IC Integrated Controller™ från LINAK® är flexibla och kan anpassas efter specifika kundkrav och behov. Konfigurera ställdonet via den intuitiva konfiguratorn Actuator Connect™.

Ladda ner en kostnadsfri version av den senaste Actuator Connect-konfiguratorn här.

 
 

Förhindra skador och haverier

– genom att ställa in en gräns för hur mycket ström ställdonet får använda

Genom att definiera en ny strömgräns säkerställer du att ställdonet automatiskt stannar om det stöter på ett hinder eller stöter på annat motstånd i applikationen, detta är utformat för att hjälpa till att skydda både applikationen och ställdonet. Strömgränserna kan ställas in i båda riktningarna. Dessa gränser kan konfigureras för specifika applikationskrav – detta för att säkerställa att ökad effektförbrukning vid låga temperaturer tillåts.

För mer specifika behov kan man ange upp till 10 variabla strömgränser i båda riktningarna. Detta gör man genom att dela in slaglängden i intervall om 10 % och för varje intervall kan man ställa in en unik strömgräns. Detta är särskilt vettigt om man vill säkerställa att ställdonet inte drar samma mängd ström genom hela rörelsen. Detta ger full kontroll över ställdonet och ett mer avancerat sätt att hantera strömbegränsningar.

 

Undvik studs och få jämn drift

– med hastighetsinställningar för upp- och nedrampning

LINAK erbjuder mjukstart och mjukstopp av ställdonet som ett alternativ till direktstopp. Med mjukstart och mjukstopp accelererar ställdonet långsamt till full hastighet eller bromsar in långsamt från full hastighet. Du kan välja att använda LINAK standardinställningar eller ställa in egna hastighetsinställningar. Detta ger en jämnare rörelse, vilket minskar belastningen på applikationen och förlänger avsevärt ställdonets livslängd.

Traditionellt har ställdonen använt mjukstopp efter att driftsignalen har tagits bort manuellt (den fortsätter att gå). Som en utökad funktion kan du nu välja mjukstopp mot ett ändstopp som säkerställer att ställdonet alltid saktar ner mot antingen det fysiska eller virtuella ändstoppet.

 

Minska antalet externa komponenter

– genom att lägga till en tredje digital ingång för villkorligt utlöst drift

I vissa fall kan det finnas externa faktorer som måste uppfyllas innan ställdonet kan köras. Man kan använda den tredje digitala ingången som en extern förutsättning för att tillåta rörelse.

En signal går direkt genom ställdonet och verifierar om villkoren är fastställda innan det körs. På så sätt reducerar LINAK komplexiteten i din PLC och i enkla applikationer kan du spara in på extra komponenter.

 

Utforska funktionerna i Protection för ett I/O-ställdon

 

Läs mer om vårt I/O-gränssnitt här eller de andra I/O-alternativen nedan.

Filer

I/O™-broschyr

Med den banbrytande flexibiliteten hos ett universellt LINAK I/O gränssnitt är det enklare och smidigare att skapa innovativa ställdonsidéer.

I/O™ interface bruksanvisning

Denna bruksanvisning kommer att förklara funktionaliteten av vårt LINAK I/O Interface.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta