Kontakta oss här

Förbättra din ställdonsupplevelse med Actuator Connect™

Med LINAK® konfiguratorn Actuator Connect har det aldrig varit enklare att anpassa din rörelselösning.

 

Actuator Connect med bärbar dator

 

Det traditionella ställdonets uppgift är att köra inåt och utåt med standardhastighet, men det finns ett allt större behov av avancerade funktioner och fler styralternativ. LINAK ställdon är smartare än du tror och med Actuator Connect har du full kontroll över din linjära rörelse.

 

Flexibel produktutvecklingsprocess

Med Actuator Connect är det möjligt att konfigurera och testa prototypen utan att i förväg behöva ange några programvarufunktioner. Detta stödjer smidig utveckling och snabbar upp processen från idé till färdig lösning.

Här nedan finns en översikt över några av konfigurationsalternativen som Actuator Connect erbjuder. Detta kan hjälpa till att skräddarsy rörelselösningar för att uppfylla era specifika krav och integrera i applikationen:

  • Feedbacktyper och skalning
  • Virtuella gränser
  • Mjukstart och mjukstopp
  • Strömgränser
  • Justerbar hastighet
  • Positionsalternativ
 
 

Programvaruikon för Actuator Connect™

Ställdon med IC Integrated Controller™ från LINAK® är flexibla och kan anpassas efter speciella kundkrav och behov.

Registrera dig för att ladda ner den kostnadsfria versionen av den senaste Actuator Connect™ konfiguratorn här.

 
 

Förbättra kvalitet och prestanda

LINAK vet att data är nyckeln till att förbättra kvalitet eller prestanda i allmänhet – helt enkelt genom att få en djupare förståelse av komponenterna som interagerar med varandra.

I LINAK Actuator Connect går det att hitta realtidsdiagram som visar energiförbrukning, temperatur, position osv. som kan vara särskilt värdefulla i prototypfasen.

Genom att utföra testkörningar av ställdonet får du en indikation på om de initiala beräkningarna har resulterat i korrekta ställdonsspecifikationer.

Du kan analysera dessa data för att avgöra om ställdonet passar din applikation eller om det behöver justeras ytterligare för att fungera smidigare och förlänga livslängden.

Det är möjligt att ladda ner en komplett PDF-rapport med allmän information om ställdonet (typ, position, senast kända status osv.) och omfattande användningsdata som sammanfattar all lagrad datahistorik (inkl. felloggar) under ställdonets hela livslängd.

PDF-filen innehåller även det faktiska kopplingsschemat och den faktiska konfigurationen.

 

Undvik onödiga stillestånd

LINAK förstår vikten av drifttid och därför måste ett ställdon som inte fungerar åtgärdas eller bytas ut så snabbt som möjligt.

När du ansluter ställdonet får du omedelbart en status som beskriver ställdonets skick.

För applikationer där stilleståndstid inte är ett alternativ erbjuder LINAK felkoder som en digital utsignal för enkel felsökning.

Om ställdonet råkar ut för ett fel är det möjligt att identifiera den exakta orsaken som har utlöst ett stopp. Tillgänglig status och diagnostik kan bidra till att reducera stillestånd.

Enkel felsökning av systemet sparar tid och erbjuder metoder för problemlösning av fel, vilket annars kan leda till onödig ersättning av produkt.

 

Användning (kompatibilitet)

Actuator Connect konfiguratorn är endast kompatibel med operativsystemet Microsoft Windows.

Konfiguratordelen finns tillgänglig för IC™ ställdon med I/O™ gränssnitt. Beroende på dina önskemål kan du ansluta via USB-kabel eller använda trådlös anslutning via Bluetooth®.

Läs mer om vårt I/O-gränssnitt här.

Bluetooth® ordmärke och logotyper är registrerade varumärken som ägs av Bluetooth SIG Inc. och all användning av sådana märken och logotyper av LINAK® sker under licens.

Utforska alternativen med Actuator Connect

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta