Kontakta oss här

Position feedback

Uppnå optimal prestanda i din applikation genom att alltid känna till ställdonets position.

 

Position feedback animering

 

Position feedback från ställdonet ger dig exakt information om positionen. Kännedom om exakt position är grundläggande för optimal prestanda i många applikationer. Detta är en del av LINAK® I/O™ interface och är ett av flera alternativ som kan läggas till i ställdonet för att dra nytta av fördelarna med smartare linjära rörelser.

Här nedan får du en översikt över de funktioner du får med Position feedback. Alla dessa kan konfigureras i vår konfigurator Actuator Connect™.

 
 

Programvaruikon för Actuator Connect™

Ställdon med IC Integrated Controller™ från LINAK® är flexibla och kan anpassas efter speciella kundkrav och behov. Konfigurera ställdonet via den intuitiva konfiguratorn Actuator Connect™.

Ladda ner en kostnadsfri version av den senaste Actuator Connect-konfiguratorn här.

 
 

Läs av ställdonets position

– som en analog signal

LINAK kan förse ditt styrsystem med feedback om antingen ström (mA) eller spännings (V). Standardintervallen är 4–20 mA eller 0–10 V. Det går även att anpassa utsignalerna vilket gör det enklare att integrera dessa i din styrning.

Ställdonets positionering baseras på en analog återkoppling av position, vilket säkerställer en stabil utsignal. Detta möjliggör även längre kablar i industrimiljöer utan att kompromissa med signalkvaliteten.

Välj att skala feedbacksignalen när du konfigurerar en virtuell gräns för att säkerställa att feedbackutsignalen motsvarar det nya ändläget.

 

Konfigurera de två digitala utsignalerna exakt efter dina behov

– med flera digitala utsignaler

Ställdonet erbjuder fler alternativa digitala utsignaler för positionskoppling som kan konfigureras exakt efter dina behov.

Singel Hall XOR och Dual Hall erbjuds som alternativ till analog återkoppling om din applikation förlitar sig på en digital signal. Detta är exakta signaler om positionsfeedback som inte påverkas av externt brus, till exempel från andra komponenter i maskinen.

Som ett komplement till analog positionsfeedback eller en fristående funktion kan du välja ändlägessignaler som ger en signal när ställdonet är helt indraget eller utkört. Det är även möjligt att ta emot digitala signaler när ställdonet är i drift – något som kan användas för att t.ex. tända en lysdiod för att indikera att något rör sig i applikationen.

I vissa fall kan det vara bra att veta när ställdonet når en fördefinierad ändlägeszon. Med den här funktionen kan du definiera en zon där ställdonet kan skicka en digital signal när det befinner sig inom zonen eller vid en strömgräns i zonen. På så sätt måste du inte längre designa din applikation så att det fysiska ändstoppet måste nås innan du får en signal i din PLC.

För de flesta av dessa digitala signaler kan du välja mellan en aktiv hög eller aktiv låg signal för enklare integrering i din applikation.

 

Läs mer om vårt I/O-gränssnitt här eller de andra I/O-alternativen nedan.

IC Integrated Controller™

De inbyggda gränssnittsalternativen är en av de många fördelarna med våra ställdon med IC integrerad styrenhet

Ta reda på mer

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.