Kontakta oss här
 

Position feedback

Uppnå optimal prestanda i din applikation genom att alltid känna till ställdonets position.

 

Position feedback animering

 

Position feedback från ställdonet ger dig en exakt översikt över positionen. Denna feedback är viktig för att få optimal prestanda i många applikationer. Detta är en del av LINAK® I/O™ gränssnitt och är ett av flera funktioner som kan läggas till i ställdonet för att dra nytta av fördelarna med smartare linjära rörelser.

Här nedan får du en översikt över de funktioner du får med Position feedback. Alla dessa kan konfigureras i vår konfigurator Actuator Connect™.

 
 

Programvaruikon för Actuator Connect™

Ställdon med IC Integrated Controller™ från LINAK® är flexibla och kan anpassas efter specifika kundkrav och behov. Konfigurera ställdonet via den intuitiva konfiguratorn Actuator Connect™.

Ladda ner en kostnadsfri version av den senaste Actuator Connect-konfiguratorn här.

 
 

Läs av ställdonets position

– som en differentiell analog positionsfeedback

Analoga signaler är en vanlig typ av feedback för styrsystem i industriella applikationer.

LINAK kan förse ditt styrsystem med antingen ström (mA) eller spänningsfeedback (V). Standardintervallen är 4–20 mA eller 0–10 V. Det går även att anpassa räckvidden för output-signalerna vilket gör det enklare att integrera dessa i din styrning.

Ställdonets positionering baseras på en differentiell analog lägesfeedback, vilket innebär att feedbackskretsen matas separat, vilket säkerställer en stabil utsignal. Detta möjliggör även längre kablar i industrimiljöer utan att kompromissa med signalkvaliteten.

Välj att skala feedbacksignalen när du konfigurerar en virtuell gräns för att säkerställa att feedbackutsignalen justeras enligt det nya ändläget.

 

Konfigurera de två digitala utsignalerna exakt efter dina behov

– med flera alternativ för digital positionssignalering

Ställdonet erbjuder flera digitala alternativ för positionssignaler som kan konfigureras exakt efter dina behov.

Singel Hall XOR och dual Hall erbjuds som alternativ till analog positionsfeedback om din applikation förlitar sig på en digital signal. Detta är exakta feedbacksignaler för ställdonets position som inte påverkas av externt brus, från exempelvis andra komponenter i maskinen.

Som ett komplement till den analoga lägesfeedback eller en fristående funktion kan du välja ändlägessignaler som ger en signal när ställdonet är helt indraget eller utkört. Det är även möjligt att ta emot digitala signaler när ställdonet är i drift – något som kan användas för att t.ex. tända en lysdiod för att indikera att något rör sig i applikationen.

I vissa fall kan det vara bra att veta när ställdonet når en fördefinierad ändlägeszon. Med den här funktionen kan du definiera en zon där ställdonet kan skicka en digital signal när det befinner sig inom zonen eller vid en strömgräns i zonen. Detta innebär att du inte längre måste designa din applikation så att det fysiska ändstoppet måste nås innan du får en signal i din PLC.

För de flesta av dessa digitala signaler kan du välja mellan en aktiv hög eller aktiv låg signal för enklare integrering i din applikation.

 

Utforska funktionerna i Position feedback för ett I/O-ställdon

 

Läs mer om vårt I/O-gränssnitt här eller de andra I/O-alternativen nedan.

Filer

I/O™-broschyr

Med den banbrytande flexibiliteten hos ett universellt LINAK I/O gränssnitt är det enklare och smidigare att skapa innovativa ställdonsidéer.

I/O™ interface bruksanvisning

Denna bruksanvisning kommer att förklara funktionaliteten av vårt LINAK I/O Interface.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta