Kontakta oss här
Teknik & trend

PLUS+1 – snabb integrering av elektriska ställdon i tunga arbetsmaskiner

Genom att lägga till ett skräddarsytt och kundanpassat kompatibelt block från LINAK i Danfoss PLUS+1 plattformen ges ingenjörer som arbetar med olika typer av tunga arbetsmaskiner möjlighet att inkludera elektriska ställdon i applikationens design. Blocket är inte bara en smart funktion – det sparar in mycket tid åt tillverkaren under designfasen.

Många tekniker som utvecklar tunga arbetsmaskiner inom entreprenadmaskiner, mobilt jordbruk och markberedningsprodukter använder plattformen Danfoss PLUS+1® under designfasen. Genom en rad olika kompatila block ger plattformen teknikerna möjlighet att – utan tidigare erfarenhet inom programutveckling – välja, dra och släppa komponenter när man konstruerar en ny maskin.

Ett speciellt PLUS+1-block framtaget i samarbete med LINAK® ger PLUS+1 en extra dimension. Teknikerna får möjlighet att integrera elektriska ställdon i sin maskindesign och det är lika enkelt som att lägga in vilken Danfoss-komponent som helst.

”Våra elektriska IC-ställdon blir allt vanligare inom många olika typer av off-highway-fordon”, säger Thomas Möller, Application Engineer på LINAK A/S, och fortsätter: ”Därför är det smart att lägga till detta blockalternativ i PLUS+1 serien och på så sätt ge teknikerna möjlighet att använda det systemet för att lägga in elektriska ställdon där de behövs.

 

Nästan lika enkla som ”plug and play”

Gränssnittet som förenar komponenterna heter PLUS+1® GUIDE. Det är ett verktyg som har utvecklats av Danfoss Power Solutions och det ger användaren möjlighet att kombinera grafiska symboler och komponenter och skapa ett komplett styrprogram för fordonet. Den här typen av modulprogrammering erbjuder utvecklingsteknikerna betydligt fler alternativ och gör det möjligt att skapa bättre lösningar betydligt snabbare än vanligt.

”Vårt PLUS+1 ”överensstämmelseblock” ger våra kunder möjlighet att använda PLUS+1 GUIDE för att integrera och införliva elektriska komponenter, betydligt snabbare än vanligt, i deras systemdesign”, säger Kevin Faulds, Director of Software Product, Marketing, and Sales på Danfoss Power Solutions. Blocken bidrar till att skapa den mest optimala konfigurationen, styrningen och effektiviteten hos en elektromekanisk enhet och med LINAK kompatibelt block kan konstruktören dra nytta av den fulla potentialen hos dessa elektriska ställdon.

 

Ett snabbt sätt att lägga in elektriska ställdon

Thomas Möller på LINAK ser att möjligheterna blir ännu större för elektriska ställdon i framtidens maskiner när man blir en del av Danfoss PLUS+1 plattformen.

”Självklart är det ett bra godkännande för våra ställdonsprodukter att vara en integrerad del av ett mycket modulbaserat styrsystem som tillverkas av de ledande specialisterna hos Danfoss”, förklarar han. ”Dessutom får ännu fler tekniker upp ögonen för fördelarna hos elektriska rörelselösningar och belyser varför LINAK ställdon är perfekta i tunga arbetsmaskiner och intelligenta fordon.

Eftersom LINAK ställdon redan är helt integrerade med CAN-bussystem (CAN SAE J1939 eller CANopen) är komponenterna enkla att bygga in när moderna fordon behöver en hållbar rörelse-/justeringslösning. Kombinerat med årtionden av erfarenhet av att skapa lösningar för system som används i krävande miljöer erbjuder LINAK den mest beprövade tekniken till plattformen Danfoss PLUS+1.

Om du vill veta mer om PLUS+1 och PLUS+1 GUIDE, gå in på Danfoss PLUS+1 -webbsidan.

Om du vill få mer information om PLUS+1 godkända elektriska ställdon kan du utforska relaterade produkter nedan eller kontakta LINAK direkt.


 
Logotyp för Actuator Academy om ställdonsteknik

Vill du få mer information om elektriska ställdon?
Utforska vad det är som gör ställdon till det perfekta valet för användning i industrimaskiner och fördjupa dig i den bakomliggande tekniken.

Gå in på LINAK Actuator Academy™

 

 

Få 3D-bilder av ställdon för CAD

Med vår webbaserade konfigurator kan du kostnadsfritt skapa 3D-bilder av dina kundanpassade ställdon och korta ner tiden för designfasen och implementeringen av en elektrisk rörelselösning i din applikation.

Ange bara dina krav rörande slaglängd, belastning och andra parametrar och implementera modellen direkt i ditt 3D-program. Du kan naturligtvis även ladda ner databladet för ditt kundanpassade ställdon.

Välj vilket ställdon du vill utforska i vårt produktsortiment eller PLUS+1 godkända ställdon här nedan och välj 2D/3D för att utforska i konfiguratorn.

 

Online 3D-konfigurator

Kundanpassa och ladda ner 3D-bilder av ställdon LA36

Gå till konfigurator
Med IC och BUS-kommunikation kan man enkelt montera ställdonen med plug & play play-icon

Med IC och BUS-kommunikation kan man enkelt montera ställdonen med plug & play

LINAK TECHLINE R&D och produktion – Bakom kulisserna play-icon

LINAK TECHLINE R&D och produktion – Bakom kulisserna

Filer

Focus on outdoor power equipment

I denna broschyr fokuserar vi på producenter av gräs- och trädgårdsvårdsprodukter, komponenter och tillbehör, samt andra relaterade servicetjänster.

Focus on construction

När det gäller prestanda i hårda och krävande miljöer klarar LINAK ställdon alla förhållanden, även för tunga entreprenadmaskiner.

Focus on grain handling

Läs mer om fördelarna med ställdonsautomation på spannmålsanläggningar.

Focus on mobile agriculture

Denna broschyr beskriver olika lösningar och förbättringar som LINAK har levererat till lantbruket under mer än 25 år.

Focus on marine

Oavsett vilken typ av båt du har så kan LINAK hjälpa till med nästan alla typer av rörelser med hjälp av ställdon, pelare och kontroller.

Focus on wastewater treatment

Inom avloppsvattenrening är det viktigt med enkel styrning och övervakning för att kunna säkerställa optimal daglig drift i ett avloppsreningsverk. I broschyren kan du läsa mer om LINAK ställdonslösningar för avloppsvattenrening.

Move on - go electric!

Läs mer om fördelarna med ställdonslösningar jämfört med hydraulsystem.

LINAK test brochure

Varje enskild komponent i ett ställdon genomgår omfattande tester på LINAK testcenter. Läs mer i broschyren.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.