Nyheter den 6 december 2018

År efter år tar vi hygien till en ny nivå

Under mer än 150 år har hygien varit en central del inom hälso- och sjukvård. Som tillverkare av avancerade systemlösningar till justerbar sjukvårdsutrustning tar LINAK ansvar för att konstant bidra till förbättrad hygien genom rena och tvättbara produkter – en utveckling som aldrig slutar.

Under mitten av 1800-talet dokumenterade dr. Oliver Wendell Holmes och dr. Ignaz Semmelweis hur kirurger och barnmorskor markant förbättrade patienternas överlevnadsgrad genom att tvätta händerna innan man behandlade patienten. Detta bidrog till att etablera sambandet mellan hälsa och hygien på sjukhus.

Idag omfattar konceptet ”hygien” tvätt och desinficering av all utrustning som används på moderna sjukhus. Som leverantör av justerbara systemlösningar i världsklass till många olika sjukvårdsapplikationer, som t.ex. sjukhussängar och patientlyftar åtar vi oss att leverera hållbara och tvättbara produkter – som inte bara uppfyller aktuella normer och standarder, utan även överskrider dem. 

Detta gör vi för att bidra till att driva på detta viktiga område ytterligare. När det gäller tvättbar sjukvårdsutrustning heter nästa nivå inom renlighet: LINAK IPX6 Washable DURA™

Vi fortsätter vår strävan med att konstant förbättra hygienen inom sjukvården, ett arbete som startades av dessa pionjärer, deras studier och hårda arbete – eftersom vi redan idag månar om framtiden.

Är det något du undrar över som gäller elektrisk ställdonsteknik?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Prenumerera på nyheter från LINAK

Få information om hur ställdonstekniken följer de stora trenderna och uppfyller de utmaningar som världen står inför.