Kontakta oss här
Teknik & trend

Vinna kampen mot infektion

Aldrig tidigare har renlighetsbehovet inom sjukvården varit viktigare. Behovet av bakterie- och mikrobfria ytor har aldrig varit viktigare för att stoppa infektionsspridningen. Spridningen av COVID 19 har återigen visat vilken förödande roll kontaminerade ytor har för spridningen av sjukdomar och infektioner, så som antibiotikaresistenta infektioner – speciellt på sjukhus och i vårdmiljöer.

Med tvättbar utrustning får sjukhusen hjälp att bekämpa infektioner
 

Kampen fortsätter

Antibiotikaresistenta infektioner är fortfarande en av de största hälsoriskerna i vår tid. Att motverka detta är fortfarande högsta prioritet inom offentlig hälsovård. COVID 19 är inte den första och blir inte den sista utmaningen vår sjukvård kommer att ställas inför. Det är dags att vi brukar allvar.

 
År 2050 kommer fler människor att dö av sjukhusinfektioner än cancer.
Statens Serum Institute
 

Är du redo?

På LINAK har vi flera olika tvättbara enheter för sjukvårdsutrustning och gränssnitt som tillåter grundlig rengöring, om och om igen, utan att påverka produktprestanda: Ett kraftfullt bidrag för en infektionsfri framtid.

 

Rent med självförtroende

Kontaminering även från de renaste av händer är svår att förhindra och erkända rengöringsprocesser räcker inte längre för att förhindra att infektioner sprids via olika ytor som sängramar och styrgränssnitt. Men med moderna automatiserade rengöringsprocesser är det möjligt att göra ordentligt rent och desinficera sjukhusutrustning. Men den utrustningen måste vara utrustad med robusta och tvättbara komponenter om det ska kunna klara rigorös, konstant rengöring och tvättning.

 

Visste du?
Fem tillfällen för handhygien

För att bekämpa spridningen av infektioner på sjukhus definierar WHO fem viktiga tillfällen när vårdpersonal ska utföra handhygien:

  1. Innan du vidrör en patient
  2. Före rengöring/aseptisk procedur
  3. Vid risk för exponering för kroppsvätskor
  4. Efter att ha vidrört en patient
  5. Efter att ha vidrört patientens omgivning

Läs mer om WHO:s riktlinjer för handhygien här.

WHO definierar 5 viktiga tillfällen när sjukvårdspersonal ska utföra handhygien
 
 

Bekämpat infektion sedan 1990

För mer än 30 år sedan introducerade LINAK konceptet ”washable” för komponenter, som gick ytterligare längre än den otillräckliga IP-klassningen. Under årens lopp har konceptet blivit antagen standard i branschen. För två år sedan höjde vi ribban ytterligare inom varaktig hygien genom vårt sortiment av DURA™ komponenter: Fem gånger mer hållbara än vad befintliga standarder kräver.

IP-kod är en internationell standard, även kallad IP-klassning (Ingress Protection Rating): Denna klassning anger produktens förmåga att motstå inträngande vätska och damm. Standarden definieras av IEC/EN 60529, en standard som tagits fram av Internationella elektrotekniska kommissionen, IEC, och är erkänd över hela världen. IP-klassning är en kod som tillverkarna ska ange för att kunden ska kunna veta om produkten är skyddad mot inträngande fasta ämnen eller vätska.

 
IPX4 ikon
Avtorkning
Skyddad mot vattenstänk från alla vinklar.
IPX6 ikon
Vattenskydd
Skyddad mot högtrycksvattenstråle från alla vinklar.
IPX6 Washable ikon
Maskintvättbar
Testad enligt normala branschstandarder.
IPX6 Washable DURA™ ikon
Utökat maskintvättbar
Testad för att överträffa normala branschstandarder, för att säkerställa lång livslängd, tvätt efter tvätt.
 

 

Hygien är smittsamt

På sjukhus i Norden ökar användningen av automatiserade tvättunnlar för att desinficera sängar och lyftar. Det är bara en tidsfråga innan fördelarna med denna kostnadsreducerande, hygienförbättrande lösning blir det nya normala. Den här trenden ställer högre krav på tillverkarnas komponenter som OEM använder i sina sängar och lyftar: Produkterna måste kunna motstå upprepade tvättar i krävande, extrema förhållanden inne i tvättunneln.

 

Framtidssäkrade lösningar

Genom att använda LINAK Washable eller DURA™ standardkomponenter kan företagen erbjuda säng- och lyftlösningar som är redo för tvättunnel, om och när deras kunder uppgraderar sina rengöringsprogram, på så sätt slipper man byta ut icke tvättbara enheter.

 

Filer

MEDLINE och CARELINE product overview

Titta närmare på alla innovativa MEDLINE & CARELINE produkter som hjälper till att förbättra sjukhus- och sjukvårdsutrustning.

Focus on healthcare beds

När man tittar på olika sätt att skapa oberoende hos personer som behöver omsorg, är sängen den uppenbara utgångspunkten. LINAK erbjuder perfekt anpassning i många olika konstruktioner av sjukvårdssängar.

Broschyren LINAK IPX6 Washable DURA™

Tvättbarhet är en del av den moderna sjukvården. LINAK IPX6 Washable DURA™ för höj- och sänkbar sjukhus- och sjukvårdsutrustning – nästa steg inom renhet.

Säkerhetsbroschyr

Olika applikationer kräver olika säkerhetsfunktioner. Oavsett vilken typ av sjukvårdsapplikation du konstruerar så erbjuder LINAK ett stort utbud av säkerhetsfunktioner, både som standard och tillval.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.