Kontakta oss här
Sjukvårdssängar

Hemvårdssängar

Den allt äldre befolkningen och färre vårdanställda och kortare sjukhusvistelser ökar behovet av hemvårdssängar. LINAK ställdonslösningar säkerställer optimal justering, vilket bidrar till ökat välbefinnande, säkerhet och mobilitet för patienterna.

Hemvårdssängar

Systemlösningar för hemvårdssängar

Hemvårdssängar används ofta av äldre i det egna hemmet eller patienter som har skickats hem för att återhämta sig efter sjukhusvistelser. I båda situationerna behöver personen fortfarande hjälp av en vårdgivare och kan uppleva bristande rörlighet. De flesta människor är glada över att kunna vara i en välbekant miljö – de känner sig trygga och har ofta det de behöver.

LINAK® systemlösningar ger ökad komfort och säkerhet för patienten och säkerställer optimala ergonomiska arbetsförhållanden för vårdpersonalen.

LINAK systemlösningar stödjer hemvårdssängar med hög kvalitet, höf drifttid och övergripande prestanda.

De elektriska ställdonslösningar i hemvårdssängar erbjuder mycket mer än välbeprövade system med pålitliga justeringsmöjligheter:

  • Bättre ergonomi
  • Optimerad patientkomfort och säkerhet
  • Effektiva rörelser, förberedda för sängtransport och förvaring

Bättre ergonomi

Elektriska linjära ställdonssystem i hemvårdssängar ger möjlighet att justera ryggstöd, benstöd och/eller knästöd samtidigt. Rörelser kombineras i mönster som avlastar vårdgivaren i arbetsrutiner tack vare korrekt ergonomisk arbetshöjd. Så här stöds rörelser av elektriska ställdon från LINAK och bidrar till arbetsglädje.

 

Optimera patientkomfort och säkerhet

Vi vet att fall från en säng kan vara dödligt för äldre. LINAK elektriska linjära ställdon är designade för att sänka sängar till golvnivå för att förhindra fall och olyckor. Den låga golvpositionen minskar risken för skador om personen faller ur sängen.

Att flytta sängen till rätt höjd gör det enkelt att ta sig i och ur sängen eftersom personen kan sätta fötterna stadigt på golvet medan man sitter på sängkanten. Detta ger också stabilitet vid i- och urstigning.

 

Förberedd för transport och förvaring av sängen

Ofta används hemvårdssängar under en begränsad tid och flyttas sedan till en ny patient. För transportsystemet har vi lagt in en snabbknapp som gör att alla ställdon i sängen dras in helt. Detta underlättar hopfällningen av sängen och garanterar snabb och praktisk transport. Utbytbara kablar för enkel systemanslutning säkerställer snabb och effektiv montering och demontering i transportsituationer.

Läs mer

Filer

Focus on healthcare beds

När man tittar på olika sätt att skapa oberoende hos personer som behöver omsorg, är sängen den uppenbara utgångspunkten. LINAK erbjuder perfekt anpassning i många olika konstruktioner av sjukvårdssängar.

MEDLINE och CARELINE product overview

Titta närmare på alla innovativa MEDLINE & CARELINE produkter som hjälper till att förbättra sjukhus- och sjukvårdsutrustning.

Säkerhetsbroschyr

Olika applikationer kräver olika säkerhetsfunktioner. Oavsett vilken typ av sjukvårdsapplikation du konstruerar så erbjuder LINAK ett stort utbud av säkerhetsfunktioner, både som standard och tillval.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta