Kontakta oss här
Ställdon i materialhanteringsapplikationer: AMR, dragtåg, gaffeltruck och cobot-palleterare

Lösningar för materialhantering

Elektriska ställdon och pelare för smarta och tillförlitliga lyftlösningar i automatiserade lager och produktion.

Stabil driftsäkerhet för materialhanteringsapplikationer

Dygnet runt-drift och hög effektivitet är viktiga krav för batteridrivna fordon som autonoma mobila robotar (AMR), gaffeltruckar, dragtåg och annan utrustning inom lager och tillverkning.

Raster tas endast för batteriladdningar eller schemalagd service. Övervakning och diagnostik i realtid är mycket viktigt för att hålla hög driftsäkerhet hos automatiska system.

LINAK® ställdon och lyftpelare är länken mellan automatiserade maskiner och gods som behöver hanteras, och de har relevanta funktioner som:

  • Kompakt design
  • Övervakning av status och exakt styrning
  • Lång livslängd

Vi erbjuder en modulär produktportfölj som tillhandahåller rätt lösning för applikationer med olika krav, till exempel underkörningsvagnar med stiftkrok, topplyftmoduler för vagnar, ställ eller pallar, dragtåg, gaffeltruckar och cobot-palleterare.

Om du vill veta mer om vår metod för automatisering inom materialhantering och produktion kan du få mer information här.

 

Få mer plats med kompakt design

LINAK IC Integrated Controller™ (IC™) har flera funktioner som möjliggör en kompakt design. IC erbjuder strömförsörjning på upp till 48 V och inbyggda industriella gränssnitt som CANopen, IO-link, industriellt Ethernet eller I/O. Ytterligare komponenter som omvandlare eller , extra kommunikationsmoduler eller externa sensorer för positionskontroll är föråldrade, och detta resulterar i en kompakt design.

 

Håll drifttiden hög med tillståndsövervakning och exakt styrning

Återkopplingssignaler via standardgränssnitt möjliggör fjärrövervakning av data och diagnostik. Detta gör det enklare att förutsäga och schemalägga underhållsintervall, analysera fel och tilldela service på plats. Ställdonet eller pelaren kan också bli den del av applikationens digitala tvilling. Ett resultat av detta är att driftsäkerheten kan hållas på en hög nivå och driftavbrott reduceras till ett minimum. Tack vare denna exakta styrning erhålls hög driftseffektivitet, vilket även möjliggör parallellkörning.

 

Gå hela vägen

Med LINAK Long Life ställdon kan du anpassa ställdonets livslängd till andra nyckelkomponenter, till exempel drivhjul eller batteri. Detta gör det enkelt att schemalägga underhållsintervall och undvika extra stopp. Med vår livslängdskalkylator B10 kan du få en kvalificerad uppskattning av ställdonets livslängd när den används i din specifika applikation.

 
Vill du veta mer? Kontakta oss idag
Materialhanteringens grunder – Unik mobil robot i arbete hos LINAK® Machining play-icon

Materialhanteringens grunder – Unik mobil robot i arbete hos LINAK Machining

Filer

LINAK test brochure

Varje enskild komponent i ett ställdon genomgår omfattande tester på LINAK testcenter. Läs mer i broschyren.

TECHLINE product overview

Utforska det stora och kraftfulla utbudet av TECHLINE produkter. Utvecklade för hållbarhet, hårt arbete och krävande miljöer.

Ställdon för mobila robotar inom materialhantering

Vi är en lösningspartner för lyftapplikationer inom fältet materialhantering. Upptäck varför våra elektriska ställdonslösningar är idealiska för din mobila robot eller truck.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta