Kontakta oss här
LINAK ställdon i materialhanteringsapplikationer såsom autonoma mobila robotar, dragtåg och gaffeltruckar.

Lösningar för materialhantering

Elektriska ställdon från LINAK erbjuder smarta och driftsäkra lyftlösningar för automatiserade lagersystem.

Stabil driftsäkerhet för materialhanteringsfordon

Dygnet runt-drift och hög effektivitet är viktiga krav för batteridrivna fordon som autonoma mobila robotar (AMR), gaffeltruckar eller dragtåg inom lager och tillverkning.

Bromsar godkänns endast för batteriladdning eller schemalagda serviceintervall. Övervakning och diagnos i realtid är mycket viktigt för ett automatiskt system för att behålla en hög driftsäkerhet.

LINAK® ställdon representerar leden mellan transportfordon och hantering av varor och uppfyllande av dagens krav:

  • Kompakt design
  • Övervakning av status och exakt styrning
  • Lång livslängd

Vi erbjuder en modulär produktportfölj som tillhandahåller rätt lösning för applikationer med olika krav, till exempel underkörningsvagnar med stiftkrok, topplyftmoduler för vagnar, rack eller pallar, dragtåg och gaffeltruckar.

Om du är nyfiken på vår metod för automation inom materialhantering kan du få mer detaljer här.

Vinn utrymme med kompakt design
LINAK IC ställdon har flera olika egenskaper som ger en kompakt design. Den integrerade styrenheten erbjuder strömförsörjning på upp till 48 V och standard kommunikationsgränssnitt som CANopen eller IO-link. Ytterligare komponenter som omvandlare eller motorstyrning, extra kommunikationsmoduler eller externa sensorer för positionskontroll är föråldrade, och detta resulterar i en kompakt design.

Behåll en hög driftsäkerhet genom övervakning av status och exakt styrning
Feedbacksignaler via standardgränssnitt aktiverar övervakning och diagnostik av fjärrdata. Detta gör det enklare att förutsäga och schemalägga underhållsintervaller, analysera fel och tilldela service på plats. Ställdonet kan också bli den del av fordonets digitala tvilling. Som ett resultat av detta kan driftsäkerheten behållas på en hög nivå och driftavbrott reduceras till ett minimum. Den exakta styrningen resulterar i en hög driftseffektivitet samtidigt som parallellkörning aktiveras.

Gå hela vägen
Med LINAK Long Life ställdon kan du anpassa ställdonets livslängd till andra nyckelkomponenter, som drivhjul eller batteri för schemalagda serviceintervaller och för att undvika extra stopp. Och med vår livslängdskalkylator B10 kan du få en kvalificerad uppskattning av ställdonets livslängd när den används i din specifika applikation.

 
Vill du veta mer? Kontakta oss nu
Materialhanteringens grunder – Unik mobil robot i arbete hos LINAK® Machining play-icon

Materialhanteringens grunder – Unik mobil robot i arbete hos LINAK Machining

Filer

LINAK test brochure

Varje enskild komponent i ett ställdon genomgår omfattande tester på LINAK testcenter. Läs mer i broschyren.

TECHLINE product overview

Utforska det stora och kraftfulla utbudet av TECHLINE produkter. Utvecklade för hållbarhet, hårt arbete och krävande miljöer.

Ställdon för mobila robotar inom materialhantering

Vi är en lösningspartner för lyftapplikationer inom fältet materialhantering. Upptäck varför våra elektriska ställdonslösningar är idealiska för din mobila robot eller truck.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.