Kontakta oss här
LINAK ställdon i materialhanteringsapplikationer såsom autonoma mobila robotar, dragtåg och gaffeltruckar.

Lösningar för materialhantering

Elektriska ställdon från LINAK erbjuder smarta och driftsäkra lyftlösningar för automatiserade lagersystem.

Stabil driftsäkerhet för materialhanteringsfordon

Dygnet runt-drift och hög effektivitet är viktiga krav för batteridrivna fordon som autonoma mobila robotar (AMR), gaffeltruckar eller dragtåg inom lager och tillverkning.

Driftuppehåll är endast tillåtet för batteriladdning eller schemalagda serviceintervall. Övervakning och diagnos i realtid är mycket viktigt för ett automatiskt system för hög driftsäkerhet.

LINAK® ställdon, som ofta utgör länken mellan fordonet och förflyttningen av godset, uppfyller flera viktiga kriterier:

  • Kompakt design möjliggör mindre fordon
  • Övervakning av status och exakt styrning ger högre tillförlitlighet
  • Borstlös motor ger längre livslängd
 Vi erbjuder en modulär produktportfölj som tillhandahåller rätt lösning för applikationer med olika krav, till exempel underkörningsvagnar, topplyftmoduler för vagnar, lastbärare eller pallar, dragtåg och gaffeltruckar

Om du är nyfiken på våra lösningar för linjära rörelser inom materialhantering kan du få mer detaljer här.

Vinn utrymme med kompakt design
LINAK IC ställdon har flera olika egenskaper som ger en kompakt design. Den integrerade styrenheten erbjuder strömförsörjning på upp till 48 V och standard kommunikationsgränssnitt  som CANopen eller IO-link. Ytterligare komponenter som transformator , extra kommunikationsmoduler eller externa sensorer för positionskontroll behövs inte längre, och detta resulterar i en kompakt design.

Behåll en hög driftsäkerhet genom övervakning av status och exakt styrning
Återkoppling via digitala standardgränssnitt möjliggör dataövervakning och diagnostik på distans. Detta gör det enklare att förutsäga och schemalägga underhållsintervaller, analysera fel och säkerställa rätt service på plats. Tack vare den inbyggda intelligensen kan ställdonet även utgöra en del av fordonets digitala nätverk.
Som ett resultat av detta kan driftsäkerheten behållas på en hög nivå och driftavbrott reduceras till ett minimum. Den exakta styrningen resulterar i en hög driftseffektivitet och möjliggör även funktioner som parallellkörning av flera ställdon.

Gå hela vägen
Med LINAK Long Life borstlösa ställdon kan du matcha ställdonet till andra nyckelkomponenters livslängd i fordonet, såsom drivhjul eller batterier, för optimalt schemalagda serviceintervaller och för att undvika oplanerade stopp. Dessutom får du med vår livslängdskalkylator B10 en kvalificerad uppskattning av ställdonets livslängd när den används i din specifika applikation.

Vill du veta mer? Kontakta oss nu
Materialhanteringens grunder – Unik mobil robot i arbete hos LINAK® Machining play-icon

Materialhanteringens grunder – Unik mobil robot i arbete hos LINAK Machining

Filer

LINAK test brochure

Varje enskild komponent i ett ställdon genomgår omfattande tester på LINAK testcenter. Läs mer i broschyren.

TECHLINE product overview

Utforska det stora och kraftfulla utbudet av TECHLINE produkter. Utvecklade för hållbarhet, hårt arbete och krävande miljöer.

Ställdon för mobila robotar inom materialhantering

Vi är en lösningspartner för lyftapplikationer inom fältet materialhantering. Upptäck varför våra elektriska ställdonslösningar är idealiska för din mobila robot eller truck.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.