Case story

Kverneland ville skapa flexibla lösningar för balpressar

Mångårig erfarenhet inom maskinkonstruktion ligger bakom tillverkningen av balpressarna från Kverneland, vilka måste fungera felfritt över hela världen. Den senaste generationen balpressar från Kverneland ger oslagbar prestanda och klarar många olika typer av grödor.

FastBale har innovativ design som ger mångsidighet som bidrar till att arbetet kan utföras på olika sätt, baserat på olika typer av grödor och användarkrav. De unika funktionerna gör FastBale till en verkligt flexibel lösning för all balpressning och insvepning, samtidigt som den bidrar till högre användarkomfort och produktivitet. 

Huvudmålet för Kverneland Ravenna var att kombinera tillförlitlighet och mångsidighet för att skapa det mervärde som ett integrerat balningssystem innebär. Den nya serien balpressar är utrustade med linjära ställdon från LINAK. Ställdon LA36 är ett av de mest solida och kraftfulla ställdonen från LINAK, utvecklat för användning under extrema förhållanden. Ställdonet är underhållsfritt och har lång livslängd och hög IP-klass. 

Högkvalitativt ställdon som är ett mycket starkt alternativ till hydrauliska lösningar och andra elektriska ställdon. Man kan bara uppnå exakt inmatning genom att använda avsedda komponenter av hög kvalitet. 

LINAK ställdonet LA36 uppfyller samtliga dessa krav”, säger Valerio Casadei, elektronikingenjör på Kverneland Group Ravenna. 

LINAK erbjuder omfattande anpassningsmöjligheter, som t.ex. slaglängd, specialkablar och kontakter för enkel anslutning till våra styrsystem, dessutom levereras LA36 som standard med fast kolvstångsöga.” 

När man samarbetar med LINAK får man inte bara en tålig produkt. Man får även tillgång till ett team av ingenjörer och tekniker som har omfattande applikations- och produktkunskap”, säger Valerio. 

Den nya generationen balpressar är utrustade med det patenterade insvepningssystemet Kverneland PowerBind. Tack vare det linjära ställdonet LA36 matas nätet direkt in i balkammaren med en införingsarm via en plan rörelse som håller nätet spänt hela tiden som ger korrekt och mycket tillförlitlig nätinföring. 

Dessutom håller införingsarmen kvar nätet och när balen är färdig till 90 % flyttas införingsarmen framåt för att förbereda nätinföringen.

Detta ger ett produktivt och tillförlitligt system eftersom det inte läggs tid på att hämta upp nätet. När balningen är klar för införingsarmen in nätet direkt i balkammaren.  Den nya generationen balpressar från Kverneland med inbyggd ställdonsteknik från LINAK.

När nätet matats in flyttas bromsen ner till nätvalsen och ger nätet extra spänning. Vid nätinföring flyttas matararmen tillbaka till väntläge och när balen har svepts in aktiveras kniven och skär av nätet.

LA36 ger enkelt underhåll, styrning och snabb installation med många kundanpassade inställningar som bidrar till att skräddarsy rörelsen efter den specifika applikationen. Ett smart system som inte kompromissar med kvalitet eller livslängd. 

Kontakta LINAK TECHLINE för specifikationer och ännu fler ställdonslösningar till balpressar och annan utrustning inom jordbruket.
LINAK® TECHLINE® elektriska linjära ställdonslösningar till jordbruksmaskiner play-icon

Elektriska linjära ställdonslösningar för jordbruksmaskiner i segmentet LINAK TECHLINE

Move for the Future – Ställdon med inbyggd styrning play-icon

Move for the Future – Ställdon med inbyggd styrning

Okrossbar play-icon

Okrossbar

Filer

Focus on mobile agriculture

Denna broschyr beskriver olika lösningar och förbättringar som LINAK har levererat till lantbruket under mer än 25 år.

TECHLINE product overview

Utforska det stora och kraftfulla utbudet av TECHLINE produkter. Utvecklade för hållbarhet, hårt arbete och krävande miljöer.

Move for the future

Läs mer om framtidens rörelser med IC-ställdon.

Move on - go electric!

Läs mer om fördelarna med ställdonslösningar jämfört med hydraulsystem.

Är det något du undrar över som gäller elektrisk ställdonsteknik?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Prenumerera på nyheter från LINAK

Få information om hur ställdonstekniken följer de stora trenderna och uppfyller de utmaningar som världen står inför.