Case story

Automatisering av Sulky gödningsspridare

LINAK ställdon spelar en viktig roll inom många applikationer när det gäller precisionsjordbruk. Det är t.ex. bara genom exakt och automatisk reglering av skjutreglaget som gödningsblandningar kan spridas på rätt sätt.

Med Econov kan man automatiskt reglera öppning och stängning av slutarbladet på fältsidan hos centrifugalgödningsspridarna X40 eller X50. Optimering av arbetsbredden kan styras i realtid.

Slut på manuell uppskattning – dags för äkta precision!
Maskinen är ansluten till den senaste generationen spårningsenhet, samt GPS-antenn för att avgöra positionen på fältet.
Genom ett nära samarbete mellan LINAK och Sulky F&E har vi lyckats automatisera alla styrprocesser i gödningsspridare genom att använda flera integrerade elektriska ställdon från LINAK och anslutningsteknik som utvecklats av Sulky.

Öppning och stängning av intaget och reglering av hur mycket gödning som ska spridas (beroende på körhastighet och antalet delbredder) styrs med hjälp av ställdon som har anpassats till den aktuella arbetsmiljön.

Gödningsspridarna Sulky X40 och X50 ingår i en serie som är utrustade med Tribord 3Di-system på höger spridarskiva för fjärrstyrning av gödningsgränserna. Ett ställdon från LINAK flyttar gödselspridarens spridningspunkter till ett särskilt skyffelblad för gödsling längs kanterna.
Precision och enkel styrning av Sulky gödningsspridare kombinerat med tillförlitlighet och noggrannheten hos de inbyggda ställdonen från LINAK.

Kontakta LINAK TECHLINE för specifikationer och information om andra ställdonslösningar för spridare och annan utrustning inom jordbruket.

 
Elektriska linjära ställdonslösningar – exakt spridardosering av gödningsmedel för optimal avkastning inom jordbruket play-icon

Elektriska linjära ställdonslösningar – exakt spridardosering av gödningsmedel för optimal avkastning inom jordbruket

Move for the Future – Ställdon med inbyggd styrning play-icon

Move for the Future – Ställdon med inbyggd styrning

Okrossbar play-icon

Okrossbar

Filer

Focus on mobile agriculture

Denna broschyr beskriver olika lösningar och förbättringar som LINAK har levererat till lantbruket under mer än 25 år.

TECHLINE product overview

Utforska det stora och kraftfulla utbudet av TECHLINE produkter. Utvecklade för hållbarhet, hårt arbete och krävande miljöer.

Move for the future

Läs mer om framtidens rörelser med IC-ställdon.

Move on - go electric!

Läs mer om fördelarna med ställdonslösningar jämfört med hydraulsystem.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.