Kontakta oss här
Nyheter den 26 augusti 2019

Stöttester av elektriska ställdon för industriapplikationer

På LINAK® Testcenter testas elektriska linjära ställdon för industriapplikationer – testerna är ofta extrema. Ta en närmare titt och se hur vi stöt- och vibrationstestar ställdonen och ta del av varför det är viktigt för dig.

Det är inte många tillverkare av industriställdon (om någon) som har ett så omfattande testprogram som det LINAK använder. På företagets testcenter i Danmark testas alla LINAK® produkter och tuffast är testerna för de ställdon som ska användas i industriapplikationer.


Långvariga vibrationer och upprepade fall på hårt underlag
Skakningar och hårda stötar är en del av vardagen för många elektriska ställdon, exempelvis inom jordbruket, entreprenadmaskiner och många andra maskiner utomhus. För att kunna klara krävande terräng och ge perfekt prestanda under många år måste man noga överväga design, komponenter och material – och testa allt mycket noga.

Industriställdon från LINAK vibrationtestas under 32 timmar (upp till 6,9 Grms), utsätts för upprepade 50 G stötar (vardera 11 ms) under 2x3 timmar och falltestas minst 18 gånger ner på betonggolv från en höjd på 40 cm.

Därför kan du förlita dig på ställdon från LINAK!


Vem har fördel av noggranna tester
Upprepade stöt- och vibrationstester är mycket värdefulla för dem som tillverkar terränggående fordon och maskiner, där terrängen kan ge många stötar och vibrationer i olika riktningar. Här är det viktigt att ställdonen klarar påfrestningarna och fortsätter att leverera optimal prestanda.

Stöttestning av elektriska ställdon för industriapplikationer – Hjullastare

Entreprenadmaskiner utgör den största utmaningen
När det gäller entreprenadmaskiner har man allt större fokus på produktivitet. Tillverkarna är konstant på jakt efter nya sätt att förbättra prestanda och detta resulterar ofta i större och kraftfullare maskiner. Detta har en direkt inverkan på de krav som ställs på leverantörer, produkter, komponenter och material.

 

Under de senaste 10 åren har de ökande kraven haft stor inverkan på hur LINAK designar sina produkter. Ett exempel är ställdonets hölje. Höljet har förstärkts för att på ett bättre sätt kunna skydda de interna komponenterna mot vibrationer, slag och stötar. Entreprenadmaskiner är ett affärsområde som verkligen haft glädje av dessa förbättringar.

Genom krävande terräng i alla typer av väderlek
Industrigräsklippare är bland de smidigaste fordonen i svår terräng. De klarar av att ta sig upp för branta lutningar och genom buskage och runt träd, maskinerna kräver utrustning som klarar slag och stötar och krävande vibrationer från olika vinklar.

De elektriska ställdonen justerar den moderna gräsklipparens klippdäck och är ofta väldigt nära marken. Detta är den mest utsatta platsen när det gäller belastningar som vibrationer och stötar. Industriställdon från LINAK är konstruerade att absorbera vibrationer och vi utför noggranna tester för att säkerställa att funktionen inte påverkas under ställdonets livslängd.

Stöttestning av elektriska ställdon för industriapplikationer – Gräsklippare
 

Vi anser att det är ytterst viktigt att våra produkter fungerar perfekt för slutanvändaren. Det är därför!


Logga för LINAK Actuator Academy

Hitta kunskap om elektrisk ställdonsteknik på Actuator Academy™

 
Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta