Teknik & trend

Intelligenta ställdon med välkända kommunikationsprotokoll

LINAK elektriska ställdon erbjuder en rad olika industri- och off-highway-gränssnitt, som ger tillverkare enkel möjlighet att integrera intelligent och tillförlitlig rörelse med befintliga styrsystem.

Moderna industrimaskiner förlitar sig i hög grad på datainformation från flera olika källor och komponenterna måste kunna reagera snabbt för att uppnå maskinens fulla potential. Oavsett om detta uppnås genom att använda CAN J1939, IO-Link eller något av de andra protokollen kan LINAK® IC-ställdon (Integrerad styrenhet ) hjälpa dig att snabbt och förhållandevis enkelt integrera rörelser.

Här nedan hittar du korta beskrivningar av kommunikationsprotokollen och hjälplitteratur så som manualer och installationsguider.

LINAK CAN J1939 ikon

CAN SAE J1939 är en standardiserad metod för kommunikation mellan ECU:er (Electronic Control Units) – med gemensamt språk mellan alla tillverkare. Protokollet används väldigt mycket inom mobila terrängmaskiner, eftersom det stödjer smart automation. Upptäck vad CAN-bus ställdon kan göra för dina industrimaskiner.

Supportlitteratur för CAN-bus:
CAN-bus bruksanvisning för programvaruversion 1
CAN-bus bruksanvisning för programvaruversion 3

Här kan du ta reda på vilken CAN-busversion du använder.

 
CANopen logo

CANopen är ett kommunikationsprotokoll som bygger på CiA 301-standard och är den huvudsakliga nätverksarkitekturen som används inom sektorer som järnväg, jordbruk, tunga lastbilar och bussar, marin, off-highway och fabriksautomation.
CANopen bruksanvisning för programvaruversion 1
Elektroniskt datablad för CANopen (.eds fil)

 
IO-Link ikon

IO-Link är en ”point-to-point” industrinätverksstandard som används för att koppla samman digitala sensorer och ställdon till en industrifältbuss eller Ethernet. Detta görs via enkla, treledade kablar som inte kräver ytterligare skärmning. Den dubbelriktade kommunikationen säkerställer snabb parameterinställning och diagnostik, vilket ger ökad effektivitet och reducerar stillestånd, exempelvis i industriautomation och förpackningsmaskiner.
Snabbguide

 
LinBUS logotyp

LIN-bus är ett kostnadseffektivt komplement till CAN-bus. Den totala prestandan och tillförlitligheten i nätverket är lägre än om man jämför med CAN-bus, men protokollet passar mycket bra för icke-kritiska komponenter (som t.ex. elektrisk justering av säte och/eller fönster i hytten).

 
Modbus logotyp

Modbus är ett protokoll för seriekommunikation som används för elektroniska industrienheter som ofta är anslutna till en PLC. Om man använder Modbus är det enkelt att integrera och underhålla flera enheter i samma nätverk. Ställdon med Modbus kan användas för industriautomation, solfångare, etc.

Supportlitteratur för Modbus:

Parameterlista och beskrivning

 

BusLink

Ladda ner kostnadsfri BusLink programvara v1.20 för att konfigurera dina ställdon eller läsa av servicedata. Här beskrivs grundfunktionerna, dessutom har varje kommunikationsprotokoll flera ytterligare funktioner och riktlinjer för dessa.

 

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Move for the Future – Ställdon med inbyggd styrning play-icon

Move for the Future – Ställdon med inbyggd styrning

Så här får man Plug & Play™ rörelse till industriella applikationer play-icon

Så här får man Plug & Play™ rörelse till industriella applikationer

Med IC och BUS-kommunikation kan man enkelt montera ställdonen med plug & play play-icon

Med IC och BUS-kommunikation kan man enkelt montera ställdonen med plug & play

Filer

Move for the future

Läs mer om framtidens rörelser med IC-ställdon.

TECHLINE product overview

Utforska det stora och kraftfulla utbudet av TECHLINE produkter. Utvecklade för hållbarhet, hårt arbete och krävande miljöer.

BusLink snabbguide

IC ställdon från LINAK kan konfigureras med BusLink software. Läs mer om hur i den här guiden.