Teknik & trend

Intelligenta ställdonslösningar med BUS-kommunikation

LINAK® elektriska ställdon erbjuder en rad olika integrerade BUS-kommunikationsprotokoll, som ger tillverkare enkel möjlighet att integrera intelligent och tillförlitlig rörelse med befintliga styrsystem.

Att få all relevant datainformation från flera olika källor och dra nytta av detta i ett enkelt, heltäckande system är av stor vikt för att skapa styrsystem i moderna industrimaskiner.

Oavsett om detta uppnås genom att använda en CAN-bus, LIN-bus eller Modbus uppsättning kan LINAK® IC-ställdon (Integrerad styrenhet) ge dig möjlighet att snabbt och förhållandevis enkelt integrera rörelser.

Här nedan finns information om de tre olika BUS-protokollen som kan användas med LINAK industriställdon och ladda ner aktuella bruksanvisningar och installationsguider.

CAN-bus logotyp

CAN SAE J1939 är en standardiserad metod för kommunikation mellan ECU:er (Electronic Control Units) – med gemensamt språk mellan alla tillverkare. Protokollet används väldigt mycket inom mobila terrängmaskiner, eftersom det stödjer smart automation. Upptäck vad CAN-bus ställdon kan göra för dina industrimaskiner.

Supportlitteratur om CAN bus:
CAN bus user manual for software version 1
CAN bus user manual for software version 3

Finn ut här vilken CAN bus version du använder.
 
 
LinBUS logotyp

LIN-bus är ett kostnadseffektivt komplement till CAN-bus. Den totala prestandan och tillförlitligheten i nätverket är lägre än om man jämför med CAN-bus, men protokollet passar mycket bra för icke-kritiska komponenter (t.ex. elektrisk justering av säte och/eller fönster i hytten).

 
Modbus logotyp

Modbus är ett protokoll för seriekommunikation som används för elektroniska industrienheter som ofta är anslutna till en PLC. Om man använder Modbus är det enkelt att integrera och underhålla flera enheter i samma nätverk. Ställdon med Modbus kan användas för industriautomation, solfångare, etc.

Supportlitteratur för Modbus:

Parameterlista och beskrivning

 

BusLink

Ladda ner kostnadsfri BusLink programvara för att konfigurera BUS-ställdon till din applikation.

Här beskrivs hur du konfigurerar dina ställdon. Om du behöver mer detaljerad information om elektriska ställdon och BUS-kommunikation är du välkommen att kontakta ditt lokala LINAK kontor.

 
Move for the Future – Ställdon med inbyggd styrning play-icon

Move for the Future – Ställdon med inbyggd styrning

Så här får man Plug & Play™ rörelse till industriella applikationer play-icon

Så här får man Plug & Play™ rörelse till industriella applikationer

Med IC och BUS-kommunikation kan man enkelt montera ställdonen med plug & play play-icon

Med IC och BUS-kommunikation kan man enkelt montera ställdonen med plug & play

Filer

Move for the future

Läs mer om framtidens rörelser med IC-ställdon.

TECHLINE product overview

Utforska det stora och kraftfulla utbudet av TECHLINE produkter. Utvecklade för hållbarhet, hårt arbete och krävande miljöer.

BusLink snabbguide

IC ställdon från LINAK kan konfigureras med BusLink software. Läs mer om hur i den här guiden.

Är det något du undrar över som gäller elektrisk ställdonsteknik?

– Vi är inte några orakel. Vi är däremot experter inom ställdonsteknik. Du är alltid välkommen att fråga oss vad du vill inom det området.

Prenumerera på nyheter från LINAK

Få information om hur ställdonstekniken följer de stora trenderna och uppfyller de utmaningar som världen står inför.