Kontakta oss här
Teknik & trend

Universal lyftpelare för många olika applikationer

LINAK® lyftpelare i LC-serien har nära nog obegränsade applikationsmöjligheter. Den bakomliggande ställdonstekniken är väl beprövad och testad, har konstant utvecklats under fyra årtionden och den tidlösa designen gör att lyftpelarna kan användas i nästan alla sammanhang. Men det är inte allt.

Lyftpelarna finns i versioner som 2-delad respektive 3-delad och kan ge ett tryck på upp till 6 000 N och drag upp till 4 000 N. De ger opåverkad prestanda även vid hög, icke-centrerad belastning och fungerar lika bra monterad upp och ner. LINAK® lyftpelare är som minst IPX4-klassade, vilket gör att produkterna klarar stänkvatten. Det finns också versioner som är skyddade mot vattenstrålar och uppfyller alltså skyddsklass IPX6.

Det är därför som LINAK LC lyftpelare används i många olika sjukvårdsapplikationer – från basfunktioner som höjning och sänkning av stolar och bord till avancerad sjukvårdsutrustning som exempelvis operationsbord och röntgenutrustning. Framförallt passar lyftpelare LC3 till många olika och mer avancerade applikationer – C-arm, behandlingsstolar, tandläkarstolar eller utrustning inom mammografi eller oftalmologi.

Det är inte svårt att förklara varför den här serien har nått så stora framgångar. Utöver hållbarheten och alla de olika funktionerna så är LC lyftpelare enkla att montera, erbjuder flera olika former av kabeldragning, låga inbyggnadsmått och är dessutom enkla att integrera med OpenBus™ system.

Titta närmare på videon här nedan och få inspiration.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta