Kontakta oss här
Kliniker och hälsovård

Tandläkarstolar

LINAK ställdonssystem skapar smidiga, jämna, rörelser och komfort i tandläkarstolar.

Tandläkarstolar

Tysta ställdonssystem för tandläkarstolar

Demografin förändras. Befolkningens genomsnittsålder stiger globalt, och på grund av dåliga livsstilsvanor ökar problemen med övervikt i allt större grad. Dessa trender innebär att tandläkare behöver ny utrustning som ger ökad komfort och funktionalitet. Med elektriska ställdon från LINAK kan man skapa smidiga, jämna, och pålitliga rörelsemönster som marknaden efterfrågar. Systemen ger flera olika fördelar:

  • Lättmonterat system med låg ljudnivå
  • Avläsning av servicedata och minimalt med underhåll
  • Lokal support från en global samarbetspartner

En bekväm stol är det minsta du som tandläkare kan erbjuda patienterna, då patienterna ofta är anspända och har svårt att koppla av. Justeringen av tandläkarstolar kräver ofta ganska avancerade, koordinerade rörelsemönster som kräver flera ställdon. För det första måste patienten sitta komfortabelt. Därefter måste höjdjusteringen ställas in för optimal ergonomi för tandläkaren och assistenten. LINAK ställdonssystem klarar allt detta.

Lättmonterade ställdon med låg ljudnivå
Kompakt design och nästan inga kablar och sladdar gör att ställdonen från LINAK enkelt passar in överallt. Vi erbjuder ett stort produktutbud där allt passar samman – vilket ger dig stora möjligheter att skapa den tandläkarstol som kunderna behöver. Dessutom är ställdonen tysta och ger tillsammans med andra kontrollenheter tandläkarstolen en perfekt koordinerad rörelse.

Systemet kan visa servicedata för att minimera servicebehovet
LINAK erbjuder ställdonssystem utrustade med programvaran Service Data Tool  (SDT). Detta innebär att man kan läsa av servicedata för att avgöra när det är dags för service, innan allt slutar fungera. Det är enkelt och går snabbt att serva ett system från LINAK, allt för att minimera stillestånd – dessutom kan arbetet utföras efter stängning. De omfattande testerna som utförs hos LINAK säkerställer lång livslängd och förebygger oplanerat underhåll.

Global partner med lokal marknadskännedom
LINAK har under mer än 30 år arbetat med att utveckla och förfina elektriska ställdonssystem. Vi bistår våra kunder med teknisk support och, när så behövs, finns alltid tillgängliga med support och applikationskunskap via våra dotterbolag över hela världen. Vi har produktionsenheter i Europa, Asien och USA, och det finns alltid reservdelar att tillgå.  

Läs mer
Lyftpelare LC3 sätter standarden för vertikala lyft play-icon

Lyftpelare LC3 sätter standarden för vertikala lyft

Linjärt ställdon LA23 från LINAK play-icon

Linjärt ställdon LA23 från LINAK

LINAK – noggranna tester av linjära ställdonssystem på våra toppmoderna testanläggningar play-icon

LINAK – noggranna tester av linjära ställdonssystem på våra toppmoderna testanläggningar

Filer

Focus on dental chairs

LINAK ställdonssystem skapar jämna rörelser och komfort i tandläkarstolar.

Lyftpelare LC3 anger standarden för vertikala lyft

Den är tyst, kraftfull och förbättrar säkerheten för avancerad medicinsk utrustning, till exempel operationsbord, kirurgistolar och röntgenapplikationer.

MEDLINE och CARELINE product overview

Titta närmare på alla innovativa MEDLINE & CARELINE produkter som hjälper till att förbättra sjukhus- och sjukvårdsutrustning.

Säkerhetsbroschyr

Olika applikationer kräver olika säkerhetsfunktioner. Oavsett vilken typ av sjukvårdsapplikation du konstruerar så erbjuder LINAK ett stort utbud av säkerhetsfunktioner, både som standard och tillval.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta