Teknik & trend

Kraft för bättre prestanda, säkerhet och komfort

I vissa situationer är det effektmängden som definierar applikationens prestandanivå. LC-serien med elektriska lyftpelare är en kraftfull produktserie från LINAK®, avsedda att ge tillförlitliga lyft, tryck och drag i sjukvårdsutrustning som kräver hög prestanda.

Inom sjukvården kräver applikationer som operationsbord, röntgenutrustning och andra avancerade applikationer ett bra effektöverskott för att kunna lyfta tunga laster med hög hastighet. Effektivitet, ergonomi och patienternas komfort är beroende av det.

I LINAK® LC-serien ingår lyftpelare med hög prestanda som klarar att ge kraftfulla tryck- och dragrörelser. En av produkterna i serien – LC3 – utvecklades för att ge snabba och kraftfulla vertikala lyft i avancerade sjukvårdsapplikationer, som exempelvis operationsbord och röntgenutrustning. Genom att kombinera styrenhet CO71 (350 W) med LC3 i ett system klarar LC3 nästan att flytta vad som helst – och snabbt, med en maximal hastighet på 18,0 mm/s för 6 000 N versionen och 29,0 mm/s för 4 000 N versionen.

Finns som tvåstegs, trestegs och extra kraftfull version. Vilken man behöver beror helt på applikationen, men samtliga av dessa klarar att lyfta upp till 4 000 N, 5 000 N eller 6 000 N i tryck och 4 000 N i drag. Med en säkerhetsfaktor på 5 i båda lastriktningarna är LC3 en mycket solid och stabil lyftpelare, perfekt för operations- och undersökningsmiljöer, där även små rörelser spelar stor roll.

Allt handlar om tillförlitlighet, stabilitet och hög prestanda – varje gång, varje dag.


Är det något du undrar över som gäller elektrisk ställdonsteknik?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.