Teknik & trend

Kabeldragning – förbättrad design, installation och rengöring

Oavsett om du installerar rörelse i operationsstolar, röntgenutrustning eller annan avancerad sjukvårdsutrustning, så är väl genomtänkt kabeldragning en förutsättning för att lösningen ska få flera viktiga fördelar.

Kabeldragningen i LINAK® LC lyftpelare är väl genomtänkt. För det första innebär bra kabeldragning att montering och installation blir enklare. Dessutom går det snabbare och enklare att hålla rent när kablarna dras inne i lyftpelaren. De dolda kablarna hjälper till att reducera bakterienivåer, vilket är viktigt på sjukhus och i andra behandlingsmiljöer. Slutligen förbättrar det markant din stilrena design.

Kablarna som används till LC3 – tvåstegs- och trestegsversioner är bara synliga vid anslutningspunkterna till andra produkter eller elnätet. Detta försämrar eller begränsar inte systemflexibiliteten eller dina designmöjligheter, tvärtom.

Upp till två kablar genom pelaren och flera olika topp- och bottenplattor hjälper till att hantera flera olika design av applikationer. Det är faktiskt så att LC3 kabelalternativen utgörs av över 30 kombinationer, inklusive nätkabel, handkontrollkabel, motorkabel och jordad profil.

Enkelt, snabbt, elegant och lätt att rengöra!

Är det något du undrar över som gäller elektrisk ställdonsteknik?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.