Kontakta oss här
Teknik & trend

Högt böjmoment ger ökad stabilitet

Icke-centrerad belastning kan utgöra säkerhetsproblem om utrustningen inte är konstruerad för att klara det. Med LINAK® lyftpelare i LC-serien slipper du att oroa dig över det. Dessa är designade och konstruerade med extra fokus på stabilitet och jämn drift.

Stabilitet och avsevärd kraft är ett absolut krav för sjukvårdsutrustning med hög kvalitet. Om exempelvis en kraft utövas på den ena sidan av ett operationsbord eller om viktbalansen ändras i en röntgenmaskin måste lyftpelaren som lyfter upp applikationen fortsätta att fungera jämnt och helt opåverkad.

Detta kräver inte bara avsevärd kraft, det krävs även ett högt böjmoment. LINAK® lyftpelare LC3 ger båda egenskaperna. Detta var något vi verkligen fokuserade på när vi designade och utvecklade produkterna.

Det ger dig möjlighet att erbjuda justeringslösningar som klarar hög icke-centrerad belastning och som trots detta fortsätter att leverera stabil och tillförlitlig lyftkapacitet.

För att kunna klara olika applikationer erbjuder vi LC3 i två versioner.

Tvåstegsversionen har mycket högt dynamiskt böjmoment (upp till 2 100 Nm), vilket gör den perfekt för applikationer med C-arm, där viktbalansen förändras medan utrustningen är i rörelse.

Trestegsversionen är designad för att kombinera effekt med hög hastighet. Böjmomentet är fortfarande högt (upp till 1 400 Nm dynamiskt), men med extra kraftfullt tryck (6 000 N) som gör att du kan erbjuda marknaden mycket säkra och stabila operationsbord, röntgenbord eller behandlingsbritsar.

LC3 erbjuder solid, stabil och säker drift oavsett belastning.

 

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta