Kontakta oss här
Teknik & trend

Skapa en arbetsplats som är PVC-Free™

Produkter från LINAK som är märkta med PVC-Free™ är exempelvis kablar, styrenheter, pelare och ställdon, samt manöverpaneler – som alla finns till kontorsbord, arbetsstationer eller kök.

PVC-fritt Tech & trends
LINAK har en mission som säger: “We improve your life”. Detta försöker vi göra genom att tillverka världens bästa ställdonssystem till kontorsbord, arbetsstationer och kök – för att bara nämna några användningsområden.

Vi har också starkt fokus på klimatet och vår miljö. Ingenjörerna på LINAK arbetar konstant med att utveckla och förbättra våra produkter för att minimera produkternas miljöpåverkan.

Ett av våra viktigaste mål är att vi prioriterar att använda material som inte innehåller polyvinylklorid – även kallat PVC. Det är faktiskt så att nästan alla av LINAK produkterna som används i kontorsbord, arbetsstationer, kök och mycket annat är fria från PVC som standard. 

PVC-fria produkter som kablar, styrenheter, pelare och ställdon, samt de flesta av våra kontrollpaneler är märkta med loggan LINAK PVC-Free™, som ger tillverkarna möjlighet att designa miljövänliga arbetsplatser åt sina kunder.

Visste du att:
PVC är en typ av plast som ofta används i kablar och som beläggning på elektroniska komponenter? För att göra dessa böjliga tillsätts mjukningsmedel – det vanligast förekommande är ftalat. Ftalat misstänks orsaka hormonstörningar, som kan relateras till flera olika kroniska sjukdomar och kan även orsaka medfödd missbildning. PVC måste återvinnas separat och detta kan vara kostsamt och, vid förbränning, orsaka utsläpp av dioxiner.

Filer

DESKLINE produktöversikt

Om ni använder någon form av bord eller disk som arbetsyta är höj- och sänkbara elektriska ställdonslösningar ett flexibelt sätt att skapa konkurrensfördelar.

DESKLINE - kvalitet är viktigt

Vi använder komponenter med hög kvalitet, vi har toppmodern produktion och produkterna genomgår de tuffaste testerna i branschen för att skapa högsta kvalitet.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta