Kontakta oss här
Nyheter den 5 juli 2022

Ett nytt lager av skydd inom sjukvården

I takt med att nya varianter av covid-19 dyker upp är behovet av hygien i dagens hälsovårdssektor fortfarande av största vikt. Med LINAK Protect™ fortsätter vi utveckla lösningar som minimerar mikrobiell infektion från kontaminerade ytor. Det senaste tillskottet i vår produktportfölj tar kampen och ger ett extra lager av skydd för produkter som slutanvändarna hanterar mest - och som utgör den största risken för korskontaminering.

LINAK Protect™ – Läkare placerar händerna på sjukhussängens sidoskena.

Minimera riskerna vid varje kontaktpunkt

Våra två handkontroller, HB80 och ACO finns nu med en specialbehandlad yta som innehåller antimikrobiell tillsats. När denna yta kombination med befintliga rengöringsprocedurer kan den påverka kontaminerande bakterier på utrustningens ytor negativt. Antimikrobiellt skydd är ett nytt och viktigt tillskott för att stoppa infektion.

En del aven större bild

Självklart kan inte antimikrobiellt skydd ensamt stoppa korskontaminering. Men i kombination med frekvent handtvätt, avtorkning, tvätt och desinfektion kan den hjälpa till att minska infektionen. Som en del av  LINAK Protect™ portföljen utökar den potentialen för skydd redan från första kontakten.

Ett ständigt engagemang för hygien

I över 25 år har LINAK hjälpt till att hålla infektioner borta med produkter som tål rengöring och desinfektion om och om igen. För några år sedan höjde vi ribban hygien med införandet av vår egen DURA™ standard, som kräver 5 gånger mer tvättbara produkter än vad de befintliga standarderna kräver. Från avtorkning till tunneltvätt kommer vi att fortsätta utveckla lösningar som minimerar mikrobiell infektion från kontaminerade ytor. Våra nya antimikrobiella skyddslager är det senaste steget i vårt pågående engagemang för att möta framtidens utmaningar inom hälso- och sjukvårdssektorn.

Läs mer om våra LINAK Protect™ lösningar.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta