Nyheter den 2 juni 2020

Lyftpelare LC3 finns nu som tvåstegsversion

Nu finns ytterligare ett kraftfullt rörelsealternativ till tillverkare av sjukvårdsutrustning. Den nya LC3 tvåstegsversionen fullbordar lyftpelarserien. De är lika tysta, säkra och kraftfulla – passar perfekt till röntgenutrustning, C-armar eller applikationer där det krävs högt dynamiskt böjmoment.

Där det krävs smäcker design och låga inbyggnadsmått, men där högt böjmoment är viktigt, presenterar nu LINAK® det optimala alternativet. De kraftfulla lyftpelarna LC3 finns nu både som tredelad och tvådelad versioner, vilket ger dig som tillverkare ännu fler alternativ när det gäller design av justerbara sjukvårdsapplikationer.

Samma som LC3 trestegs – men annorlunda
Den nya tvåstegsversionen har samma kraftfulla lyftkapacitet som vår välkända trestegsversion. LC3 tvåstegsversion har utvecklats för applikationer där det krävs högt dynamiskt böjmoment och smäcker design.  Det dynamiska böjmomentet på 2 100 Nm kombinerat med ett tryck på upp till 6 000 N ger dig en mycket tillförlitlig lyftpelare som passar perfekt även i begränsade utrymmen. Med en profilstorlek på bara 146 x 146 mm, är den tvådelade lyftpelaren perfekt för många specialapplikationer, som exempelvis röntgenutrustning, mammografiutrustning och olika typer av behandlingsstolar.

Behaglig ljudnivå för personalen och bra patientkomfort
En av de mest anmärkningsvärda sakerna med lyftpelarna i LC-serien är de låga och behagliga ljudnivåerna. Med nivåer under 50 dB och fokus på ljudkvalitet har vi säkerställt att dina kunder får en behaglig och otroligt jämn rörelse med mjuka start/stopp – allt för att garantera optimal komfort för både patienter och vårdpersonal.

Kraft som garanterar maximal effektivitet
LC3 tvåstegsversion finns i tre olika varianter, tryckkraft 4 000 N, 5 000 N, och 6 000 N (drag upp till 4 000 N). Beroende på din specifika design kan inbyggnadsmåtten variera mellan 320 mm och 390 mm – det senare gäller extra kraftfull prestanda.

Båda versionerna kan användas som golvmodeller eller hängande i taket, vilket gör produkterna perfekta för flera olika applikationer. I kombination med den kraftfulla styrenhetens CO71, erbjuder systemet hög rörelsehastighet och avancerade minnesmöjligheter. Detta säkerställer snabb och enkel positionering, vilket ger effektivare arbetsrutiner.

Smart kabeldragning ger enkel rengöring
För att underlätta rengöring och inte störa applikationens design har vi lagt lite extra tankearbete på kabeldragningen. Kablarna är inte bara placerade inne i lyftpelaren, det finns även mer än 30 kabelkombinationer att välja mellan. Kabeldragning – nätkabel, handkontroll, motorkabel eller jordningsprofil – har aldrig varit enklare.

Den nya LINAK tvådelade lyftpelaren LC3 ger solida lyft, jämna och tysta rörelser för avancerade sjukvårdssystem. Tyst, säker och kraftfull.

Om du vill veta mer om moderna lyftpelare, vänligen besök vår LC3 temasida eller kontakta ditt lokala LINAK kontor.

 

Är det något du undrar över som gäller elektrisk ställdonsteknik?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Prenumerera på nyheter från LINAK

Få information om hur ställdonstekniken följer de stora trenderna och uppfyller de utmaningar som världen står inför.