Nyheter den 7 april 2020

HB200 – trådlös handkontroll till din sjukvårdsutrustning

Nu kan vi erbjuda en trådlös handkontroll till dina sjukvårdsapplikationer. Den nya, lättrengjorda HB200 är primärt designad för vårdsängar, dialysstolar och behandlingsbritsar, den ger personalen ökad rörelsefrihet runt patienten och minimerar risken att snubbla över kablar.

Du känner nog igen detta hemifrån. Allt fler apparater i våra hem har trådlösa handkontroller. I takt med att öppenvård och hemvård blir allt vanligare, ökar efterfrågan på trådlösa handkontroller till sängar och andra sjukvårdsapplikationer som används i hemmet.

Nu erbjuder LINAK® en handkontroll som är skräddarsydd för just den här situationen. HB200 är en ergonomisk, lätt (98 g) och trådlös handkontroll som är enkel att rengöra – perfekt för alla typer av hemvårds- och vårdsängar, behandlingsstolar och behandlingsbritsar.

Förbättrad arbetsmiljö för vårdpersonal
Den första och mest uppenbara fördelen som sjukvårdspersonalen kommer att uppleva är att arbetsplatsen runt patienten är fri från kablar. Detta hjälper till att reducera risken att snubbla och ger generellt vårdaren full frihet att vårda patienten på ett optimalt sätt.

HB200 har 6–10 mjuka knappar – beroende på vad som behövs. Alla knappar är lätta att hitta utan att titta på kontrollen och kroken som fästs på baksidan bidrar till användarens ergonomi och balans när man använder handkontrollen.

Enkel att rengöra och enkel att underhålla
HB200 har slät yta och förseglade knappar, vilket gör att den uppfyller IPX6 klassning. Den drivs av ett vanligt CR2032-batteri  (knappcell) och även om detta är väl dolt på baksidan under locket, så går det snabbt och enkelt att byta batteri. En LED-indikator för lågt batteri blinkar när det är dags att byta batteri. 

Parkopplingen är lika enkel. HB200 har Bluetooth® BLE och passar med LINAK® OpenBus™ styrenhet CO71 och den analoga styrenheten CA63.

Om du vill få mer information om vår nya handkontroll HB200 eller om hur man skapar trådlösa sjukvårdsapplikationer är du välkommen att kontakta ditt lokala LINAK® kontor .

 

Är det något du undrar över som gäller elektrisk ställdonsteknik?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Prenumerera på nyheter från LINAK

Få information om hur ställdonstekniken följer de stora trenderna och uppfyller de utmaningar som världen står inför.