Kontakta oss här
Nyheter den 3 september 2019

Mekaniska hållbarhetstester för elektriska industriställdon

På LINAK® Testcenter testas elektriska linjära ställdon för industriapplikationer – testerna är ofta extrema. Hållbarhetstest är en av de viktigaste testerna för ställdon. Här kan du se hur vi testar och lära dig mer om vad som är viktigt för dig.

LINAK® har en av marknadens mest omfattande testprogram för industriställdon. På företagets testcenter i Danmark testas alla LINAK produkter och tuffast är testerna för de ställdon som ska användas i industriapplikationer.


Repeterande rörelser och krävande fullbelastningstest
För elektriska ställdon som används i applikationer som t.ex. entreprenadmaskiner eller inom livsmedelsindustrin, förväntar man sig hög tillförlitlighet och hållbarhet. Upprepade rörelser och nära nog oräkneliga arbetscykler är vardagen för ett sådant ställdon, detta kräver avsevärt fokus på komponenter, material och design under testningen.

När ställdonet har installerats har det genomgått en rad krävande tester hos LINAK, däribland en statisk tryck- och dragtest om 100 000 cykler vid full belastning, ett belastningstest (100 % arbetscykler vid full belastning under 30 minuter) och ett säkerhetstest där kontinuerliga tryck/drag kombineras med vridning. Det senare genomförs tills man uppnår minst 2 x maximal nominell last.

Därför kan du lita på ställdon från LINAK!

Logga för LINAK Actuator Academy Hitta kunskap om elektrisk ställdonsteknik på Actuator Academy™

 

Vem har fördel av hållbarhetstester
Att testa ställdonens hållbarhet är viktigt för alla som använder industrimaskiner. Inom alla affärsområden förekommer repeterande rörelsemönster i ett nära nog oändligt antal gånger och applikationerna förväntas ofta att även klara vridningar samtidigt som full last ska tryckas framåt. LINAK ställdon måste ha full prestanda oavsett vilket.

Mekaniska hållbarhetstester för elektriska industriställdon – Smartlift

Tillförlitliga lyft är viktigt för entreprenadmaskiner
Modern lyftutrustning i entreprenadmaskiner ska klara att hantera allt från prefabricerade betongpaneler till tunga fönsterramar och kombinationen ”tung” och ”hög” innebär en markant belastning på ställdonen som ska utföra rörelsen. Ofta används flera ställdon parallellt för att skapa jämna och exakta lyft, vilket gör belastningen på ställdonen dynamisk.

 

När det gäller entreprenadmaskiner är lyftfunktionen mycket viktig. Vid hantering av stora byggelement är säkerheten av yttersta vikt och grundligt utförda hållbarhetstester av ställdonen garanterar tillförlitliga lyft – varje gång. På så sätt minskas risken för skador markant, både vad gäller utrustningen och personalen som använder den.

Repeterande rörelser i cateringcentret
Proffsköken är fulla av stora tillagningsredskap, kokkärl och stekpannor. Vissa är för stora för att kocken ska kunna flytta eller justera och det är här som elektriska ställdon kommer in i bilden. Men användningen i yrkeskök innebär även oräkneliga, upprepade rörelser.

LINAK ställdon skapar en jämn och tillförlitlig justering av flera olika typer av köksutrustningar. Exempelvis i industristekpannor för pommesfrites. Under en hektisk dag höjer och sänker ställdonen korgen många gånger. Genom noggranna tester av arbetscykler kan du vara trygg med att ställdonen kommer att fungera lika säkert under hela livslängden.

Mekaniska hållbarhetstester för elektriska industriställdon – Stekpannor
 

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta