Kontakta oss här
Nyheter den 25 juni 2019

LINAK lanserar det nya batteriet BA16 och uppdaterar BA19

Ännu ett batteri har lanserats i LINAK batteriserie för justerbar vårdutrustning, BA16 kompletterar backuputbudet av blysyrabatterier som används i icke tvättbara applikationer. Samtidigt uppdaterar LINAK den aktuella versionen av BA19.

Batteribox BA19 och BA16

För att erbjuda kunderna den optimala batterilösningen för mobil vårdutrustning lanserar LINAK ett nytt blysyrabatteri – BA16. Genom att se lite annorlunda ut är det på många sätt ett syskon till BA19, som många tillverkare av sjukhus- och hemvårdssängar redan är bekanta med.

Identiska funktioner för olika krav
På många sätt har LINAK® batteri BA19 satt standarden på marknaden när det gäller tvättbarhetsnivån. Det är konstruerat för applikationer som ofta maskintvättas vid höga temperaturer och med starka rengöringsmedel. Men, denna ganska extrema standard, känd som IPX6 Washable DURA™, behövs inte alltid.

Det är därför LINAK erbjuder batteriet BA16. Det har samma funktioner som BA19, men uppfyller ”bara” IP-nivån IPX6. Det gör det perfekt för applikationer som bara behöver våttorkas.

Funktioner som förbättrar säkerheten
BA16 har också en intelligent LED laddindikator. Med den kan systemets styrenhet när som helst övervaka batterikapaciteten och lämna information om laddningsstatus.

BA16 levereras även med en summerfunktion som gör det möjligt att upptäcka låg spänning. Därmed minimeras risken för att applikationen blir strömlös.

PCP-uppdatering för att säkerställa full kompatibilitet
För att se till att batterierna är bakåtkompatibla och ägarna får alla fördelar av de intelligenta systemlösningarna krävs en uppdatering av PCP-porten (Power Communication Port). Precis som BA19 är BA16 utvecklad för att strömförsörja såväl analoga system som OpenBus™ system i linje med vårt koncept ”One World – One Box.

Om du vill veta mer om BA16, BA19 eller PCP-uppdateringen är du välkommen att kontakta ditt lokala LINAK kontor.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta