Kontakta oss här
Nyheter den 26 oktober 2018

Den nödvändiga kraften för att lyfta tunga laster med hög hastighet

Ett kraftfullt ställdonssystem krävs i många sjukvårdsapplikationer, vilket garanterar optimal behandling av patienter. LINAK ger dig både kraft och hastighet när effektiv rörelse skapas.

Kraft och hastighet för att skapa effektiva rörelser på sjukhus

Det är huvudsakligen två trender som påverkar modern patientvård och utvecklingen av sjukvårdsapplikationer: den allt äldre befolkningen och en snabb ökning av fetmapatienter. För att möta behovet av högre lyftkapacitet och kunna erhålla den effektivitet som krävs för att klara framtida patienter krävs att applikationen uppfyller två saker: kraft och hastighet! 

Ett kraftfullt ställdonssystem är ett sätt att uppnå den effektivitet som krävs inom flera sjukvårdsapplikationer – för att i slutänden kunna säkerställa optimal patientvård. Med hjälp av ställdonssystem från LINAK® får du den kraft som behövs för att klara tunga laster med hög hastighet.

Designa din egen kraftfulla applikation
Många av produkterna från LINAK® är utvecklade för att möta det växande behovet av kraft och hastighet. När du går igenom vårt stora produktutbud kommer du att upptäcka många tillförlitliga och grundligt testade produkter – alla är enkla att kombinera och integrera.

Om du verkligen behöver kraft och smidighet för att skapa kraftfulla och snabba rörelser i avancerad sjukvårdsutrustning, rekommenderar vi att man kombinerar följande produkter:

  • styrenhet CO71 (350 W SMPS)
  • kopplingsbox PJ2 (ger två extra kanaler)
  • lyftpelare LC3 (6 000 N, hög hastighet, högt böjningsmoment)
  • linjärt ställdon LA40 HP (8 000 N full slaglängd)
  • linjärt ställdon LA31 (både tryck och drag)
  • och det eleganta inbyggnadsställdonet LA20 (2 500 N, när design och utrymme är viktigt)

Med en handkontroll HB80 får man full nytta av systemets rörelsepotential samt styrenhetens positionsminne. Genom att lägga till en extra CO71 och ansluta två styrenheter med LINAK® CO-Link™ får man dubbel kraft och dubbelt så många kanaler – möjligheterna blir nästan oändliga.

Kontakta oss
Med system från LINAK får du extra lyftkapacitet utan att förlora hastighet eller kompromissa med säkerheten. Om du vill få mer information om våra produkters kraft och hastighet kan du besöka den här sidan eller ringa till ditt lokala LINAK kontor.

LA40-LA20-CO71-PJ2-LC3

Linjärt ställdon LA40 Linjärt ställdon LA20 Styrenhet CO71 Styrenhet PJ2 Lyftpelare LC3
Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta