Kontakta oss här
Teknik & trend

Kraft och hastighet för att skapa effektiva rörelser på sjukhus

För många sjukvårdsapplikationer, t.ex. operationsbord, britsar, sängar och röntgenutrustning, krävs ett kraftfullt ställdonssystem för att få den nödvändiga effektiviteten som behövs för optimal patientvård.

Kraft & hastighet

Det är huvudsakligen två trender som påverkar modern patientvård och utvecklingen av sjukvårdsapplikationer. Den allt äldre befolkningen och en snabb ökning av fetmapatienter. Kombinationen bidrar till ett ökande antal vårdkrävande patienter.

Därför har vi intensifierat vårt utvecklingsarbete av starkare system för höj- och sänkbara sjukvårdsapplikationer, där ledorden är precision, kontroll och hastighet. 

För att möta behovet av högre lyftkapacitet och kunna erhålla den effektivitet som krävs för att klara framtida patienter krävs att applikationen uppfyller två saker: kraft och hastighet!

Kraftfulla system utformade för avancerade rörelser
Under mer än 35 år har LINAK kontinuerligt följt, och i vissa fall drivit på utvecklingen av höj- och sänkbara system inom sjukvården. Medan flera av våra välbeprövade och testade ställdon och lyftpelare, t.ex. LC3, LA20 och LA40 HP, ger uthålliga rörelser till applikationerna, så är det teknologin i LINAK® styrenheter med OpenBus™ som är hemligheten till koordination, precision och kontroll.

Genom att förena styrenhet CO71 med några av de nämnda produkterna får man tillräckligt kraftöverskott för att enkelt klara även mycket krävande situationer. Med andra ord: du kan få extra lyftkapacitet utan att förlora hastighet.


Designa din egen kraftfulla applikation
Många av produkterna från LINAK® är konstruerade för att möta det växande behovet av kraft och hastighet. När du går igenom vårt stora produktutbud kommer du att upptäcka många tillförlitliga och grundligt testade produkter – och alla är enkla att kombinera och integrera. 

Om du verkligen behöver kraft och smidighet för att skapa kraftfulla och snabba rörelser i avancerad sjukvårdsutrustning rekommenderar vi att man kombinerar följande produkter:

  • styrenhet CO71 (350 W SMPS)
  • port junction box PJ2 (ger två extra kanaler)
  • lyftpelare LC3 (6 000 N, 29 mm/s, högt böjmoment)
  • linjärt ställdon LA40 HP (8 000 N full slaglängd)
  • linjärt ställdon LA31 (både tryck och drag)
  • och det eleganta inbyggnadsställdonet LA20 (2 500 N, när design och utrymme är viktigt)

Med en handkontroll HB80 får man full nytta av systemets rörelsepotential samt styrenhetens positionsminne. Genom att lägga till en extra CO71 och ansluta två styrenheter med LINAK® CO-Link™ får man dubbel kraft och dubbelt så många kanaler – möjligheterna blir nästan oändliga.

 
Lyftpelare LC3 sätter standarden för vertikala lyft play-icon

Lyftpelare LC3 sätter standarden för vertikala lyft

LA40 video play-icon

LA40

Filer

Kraft & hastighet

Få både kraft och hastighet i din applikation. Med system från LINAK får du extra lyftkapacitet utan att förlora hastighet eller kompromissa med säkerheten.

Focus on couches and tables

Flexibel funktionalitet och bättre ergonomi är några av de krav som finns när det gäller behandlings- och undersökningsbritsar.

Focus on healthcare beds

När man tittar på olika sätt att skapa oberoende hos personer som behöver omsorg, är sängen den uppenbara utgångspunkten. LINAK erbjuder perfekt anpassning i många olika konstruktioner av sjukvårdssängar.

Lyftpelare LC3 anger standarden för vertikala lyft

Den är tyst, kraftfull och förbättrar säkerheten för avancerad medicinsk utrustning, till exempel operationsbord, kirurgistolar och röntgenapplikationer.

MEDLINE och CARELINE product overview

Titta närmare på alla innovativa MEDLINE & CARELINE produkter som hjälper till att förbättra sjukhus- och sjukvårdsutrustning.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.