Nyheter den 15 oktober 2018

Mer kraft och avancerade rörelser i sjukhussängar

Med lanseringen av OpenBus™ styrenhet CO71 och det linjära ställdonet LA40 HP (High Performance) erbjuder LINAK ännu mer kraft och avancerade rörelser till moderna sjukhussängar.

Enligt WHO är 1,9 miljarder människor över hela världen överviktiga - och antalet fortsätter att växa. Detta utgör en stor utmaning för hela vårdsektorn och för den justerbara utrustningen som används. Framförallt kommer sjukhussängar att påverkas av detta eftersom kravet på mer kraft och avancerade rörelser ökar för att på ett säkert sätt klara den ökade belastningen.

Genom att utrusta sjukhussängar med den nya OpenBus™ styrenheten CO71 (350W SMPS, fyra kanaler) och det robusta ställdonet LA40 HP (8 000 N), erbjuder LINAK® den kraft som behövs och de avancerade rörelsemönster som behövs för att klara utmaningarna.

Styrenhet CO71

CO71 – en ny kraftfull styrenhet
Genom att använda styrenhet 350W SMPS i sjukhussängar får man mer kraft i systemen, precis där man behöver högre kraft och prestanda. CO71 är det senaste tillskottet i LINAK styrenhetsplattform. Den är förberedd för Bluetooth® trådlös drift och finns med enkel kabelhantering, flexibla monteringssätt, låg vikt och skyddsklass IPX6 Washable DURA™.

Alla CO-boxar är enkla att montera och kan levereras med tillvalet batteribackup, som garanterar hög flexibilitet vid design av sjukhussängar. Dessutom är CO71 klar för CO-Link™ när det krävs extra kanaler för att skapa avancerade rörelsemönster. Allt detta styrs via en enda handkontroll. 

 
Linjärt ställdon LA40 HP

LA40 HP – när hög kraft och hastighet krävs
Det linjära ställdonet LA40 HP är ett extremt hållbart ställdon, perfekt anpassat för sjukhussängar. Med ett kraftigt tryck på upp till 8 000 N @ 400 mm slaglängd klarar det enkelt tunga belastningar. Ställdonet finns med flera olika säkerhetsfunktioner som, kombinerat med kraften, skapar hög effektivitet till olika applikationer inom sjukvården.
 
Om du vill veta mer om hur LA40 HP, CO71 eller andra produkter från LINAK® kan förbättra sjukhussängar är du välkommen att kontakta ditt lokala LINAK kontor.

 

Tvättbarhet

Vad är IPX6 Washable DURA™?
För att möta de allt strängare hygienkraven inom sjukvården har LINAK tagit fram system som är helt tvättbara. Eftersom våra tester markant överskrider vad normerna kräver har vi infört en egen hög standard – IPX6 Washable DURA™. Detta innebär att era sjukhussängar klarar upprepad maskintvätt betydligt fler gånger än vad marknadskraven anger.

 

MEDICA event

MEDICA 2018
Boka in den 12–15 november 2018 för MEDICA® och besök LINAK i vår monter (F11) i hall 14.

 

Är det något du undrar över som gäller elektrisk ställdonsteknik?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Prenumerera på nyheter från LINAK

Få information om hur ställdonstekniken följer de stora trenderna och uppfyller de utmaningar som världen står inför.