Kontakta oss här
Nyheter den 8 juni 2018

Lyftpelare LC3 sätter standarden för vertikala lyft

Den är tyst, kraftfull och förbättrar säkerheten kring avancerad medicinsk utrustning, som operationsbord, kirurgistolar och röntgenutrustning. Den nya LINAK® lyftpelaren LC3 ger robusta lyft, komplexa och jämna rörelser inom modern sjukvård.

Den nya lyftpelaren LC3 är den mest kraftfulla lyftpelaren som har designats av LINAK®. Den 3-delade lyftpelaren är utvecklad för high-end medicinsk utrustning som används inom modern sjukvård och erbjuder flera viktiga fördelar, som till exempel:

  • Högt böjmoment
  • Hög hastighet upp till 29 mm/s
  • Kompakta inbyggdnadsmått
  • Låg ljudnivå (<50 dB)
  • Säkerhetsfaktor 5 

LC3 har högt böjmoment vilket gör den till en perfekt match för applikationer med stor icke-centrerad belastning. Till exempel i röntgenbord där robusta och stabila rörelser efterfrågas. LC3 finns i tryckande versioner från 4,000 N, 5,000 N och 6,000 N och dragande versioner upp till 4,000 N. Detta gör att du kan tillgodose de flesta behov och önskemål. Den har unikt låg ljudnivå - även vid hög belastning. 

Med den demografiska trenden och allt mer överviktiga patienter, kommer LC3 att klara starka lyft i olika sjukvårdsapplikationer som operationsbord och röntgenutrustning. Dess höga hastighet och avancerade minnesfunktioner ger snabb och enkel positionering, och effektivare arbetsrutiner.

Säkerhet är en nyckelfaktor för LINAK. LC3 har säkerhetsfaktor 5 i både tryckande och dragande, vilket är den bästa prestandan som finns på marknaden för lyftpelare till sjukvårdsapplikationer.

LC3

LC3 – gjord för optimerad design
Med aluminiumprofil i clean design som är enkel att rengöra, är lyftpelaren LC3 utvecklad för applikationer som operationsbord, kirurgistolar och röntgenutrustning. Dess förmåga att arbeta såväl stående på golvet som hängande från taket gör den perfekt för många andra applikationer. 

LC3 finns i två kompakta versioner, en version med ett minimalt inbyggnadsmått på 320 mm (standard) och en version med 440 mm - den senare då det krävs mycket kraftfull prestanda. Båda versionerna tillåter dig att enkelt integrera lyftpelaren i olika applikationer. 

För att optimera designen, och för enkel rengöring, är det möjligt att välja mellan mer än 30 olika kabelkombinationer genom lyftpelaren. Nätkabel, handkontrollkabel, motorkabel eller jordkabel – bara för att nämna några få.

Om du vill veta mer om lyftpelaren LC3 är du välkommen att kontakta LINAK

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta