Kontakta oss här
Nyheter den 5 januari 2018

LINAK höjer ribban för maskintvättbara vårdapplikationer

Genom att introducera LINAK standarden, IPX6 Washable DURA™, kommer tillverkare av justerbar sjukhusutrustning att kunna erbjuda hållbara applikationer som klarar flera års upprepad maskintvättning.

LINAK höjer ribban för maskintvättbara vårdapplikationer

Internationella krav gällande hygien på moderna sjukhus ökar ständigt. Produkter från LINAK uppfyller inte bara dessa krav - de strävar efter att gå ännu längre. På så sätt får tillverkare av sjukhusutrustning ytterligare en konkurrensfördel när de använder produkter från LINAK.

Globalt kostar bakterier och infektioner på sjukhusen miljoner dollar varje år. Enligt WHO drabbas 7-10 av 100 patienter en av infektion på sjukhus, och hygien har därmed blivit en av de viktigaste prioriteringarna för vårdpersonal över hela världen. 

I mer än 30 år har hygien spelat en viktig roll för LINAK när det gäller att utveckla elektriska ställdonssystem för justerbara sjukvårdsapplikationer. Eftersom standarder och krav på sjukhusutrustning gradvis har skärpts, har LINAK kontinuerligt förbättrat och förfinat produkter genom intensiv forskning och utveckling samt ökade tester. Det betyder att LINAK inte alltid bara har följt gällande regler, men även bidragit till att ta dem ännu längre.


Sätter nya standarder för tvättbara applikationer
Genom att utforska material, analysera nya komponenter och arbeta med hållbarhetstester av produkter har tekniker hos LINAK ständigt utvecklat nya lösningar för att överträffa det som krävs av de aktuella standarderna. Detta har lett till en helt ny LINAK standard – IPX6 Washable DURA™ – som gör det möjligt för elektriska ställdonssystem att klara upprepad maskintvättning i många år. 
För att ge tillverkare av till exempel sjukhussängar mer sinnesro, utför våra ingenjörer ännu tuffare tester och fler testcykler för att säkerställa att produkterna har ännu bättre livslängd genom att leva upp till vår nya standard.

Detta har lett till en helt ny LINAK-standard - IPX6 Washable DURA™ - vilket gör det möjligt för ställdonssystem att klara av upprepande maskintvätt under många år. Därmed kan ni erbjuda applikationer med lång livslängd och lösningar som fortsätter att fungera även om det maskintvättas med varmt vatten och starka rengöringsmedel.  
Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta