Kontakta oss här
Case story

Enklare design med LINAK ställdon

Enkla och effektiva designlösningar blir allt viktigare inom utformningen av byggmaskiner. Elektriska ställdon har markant förenklat designen av byggmaskiner för det turkiska företaget HİDROMEK, med huvudkontor i Ankara.

Case story

Efter att ha skapat ett namn för sig inom byggutrustningsbranschen, där konkurrensen är mycket hård, säljer HİDROMEK idag maskiner på sex kontinenter och i mer än 100 länder över hela världen. Företagets framgångar kan tillskrivas den tekniska utvecklingen genom investeringar i deras FoU-avdelning. Hakan Telışık är chef på designavdelningen och förklarar:

”... vi försöker att skapa högkvalitativa produkter med bra, unik design och vi har vunnit en viss kundlojalitet på marknaden. Vi sätter stor vikt vid FoU och arbetar konstant med förbättringar”.

 

Produktkvalitet och förtroende är huvudfaktorerna i alla våra beslut

Genom att använda LINAK® ställdon inom specifika områden i tunga maskiner, där man ofta använder hydrauliksystem, har HİDROMEK både underlättat designprocessen och dragit nytta av de elektriska ställdonssystemens fördelar.

”För att hydrauliksystem ska fungera måste man dra hydraulledningar till alla relevanta områden, köra hydraulsystemet med ett visst tryck och kontrollera systemet med vissa ventiler. Dessutom måste man regelbundet utföra specialunderhåll på hydraulsystem och dess komponenter”, säger Hakan Telışık och betonar att ”det finns mekanismer som enkelt kan flyttas och som inte kräver underhåll tack vare elektriska ställdon, genom att helt enkelt dra el-kablar. Eftersom detta ger oss flexibilitet inom både design och tillverkning, så föredrar vi alltid att använda elektriska ställdon till dessa mekanismer och vi har använt dessa utan problem under många år.”

I hjullastarna och den nyligen lanserade packningsredskapsserien föredrar HİDROMEK att använda det elektriska ställdonet LA36 för manövrering av motorhuvar, både för att underlätta designen och för att få lättåtkomliga servicepunkter.

LA36 är förstavalet för lyftning av motorhuvar eftersom man får optimal kraft, slaglängd och IP-skydd.

Case story
 

Hakan Telışık förklarar varför man föredrar att arbeta med LINAK: ”Vi föredrar att arbeta med dem som är bäst i branschen när det gäller komponenter vi redan använder, eftersom vårt huvudmål är att producera tillförlitliga och högkvalitativa produkter. Vi har ett mycket bra affärsmässigt och tekniskt samarbete med LINAK, och vi litar på dem när det gäller ställdonskvalitet.”

 

Framtiden för elektroteknik i branschen

Eftersom man är övertygad om att framtiden för byggmaskiner finns inom elektrisk teknik och eftersom man strävar efter att vara bland pionjärerna så har HİDROMEK bildat systermärket ”HICON” som enbart arbetar med elektriska fordon. Företaget har utvecklat den första produkten i den här serien, HİDROMEK HICON 7W, som är världens första eldrivna hjulgrävare. Prototypen presenterades 2020 och HİDROMEK arbetar specifikt för att få igång massproduktion.

HİDROMEK föredrar ställdon LA25 för att flytta den elektriska motorhuven på HICON 7W, eftersom det ger enkel åtkomst till servicepunkterna. Företrädesvis valdes LA25 på grund av den kompakta designen.

För mer information om ställdonslösningar för applikationer inom byggbranschen är du välkommen att kontakta ditt lokala LINAK kontor.

Filer

TECHLINE product overview

Utforska det stora och kraftfulla utbudet av TECHLINE produkter. Utvecklade för hållbarhet, hårt arbete och krävande miljöer.

LINAK test brochure

Varje enskild komponent i ett ställdon genomgår omfattande tester på LINAK testcenter. Läs mer i broschyren.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta