Teknik & trend

Välj rätt styrenhet till din sjukvårdsutrustning

Det karakteristiska utseendet och de lättmonterade tillvalen, gör att LINAK styrenheter för ställdonssystem i sjukvårdsapplikationer är populära inom sjukvårdsindustrin. Men hur väljer du den mest optimala för din applikation?

För att hjälpa dig hitta styrenheten som stämmer med systemet som din applikation använder, har vi gjort följande;

LINAK® Control Box Selector

 

2 kanaler

4 kanaler

5 kanaler


 

Analog
Kan inte programmeras

Styrenhet CA30

120 W

Styrenhet CA40

120 W

 

Analog/digital

CA63

200 W

 

Digital
Programmerbar

Styrenhet CO61

200 W

 
CO65

280 W

Styrenhet CO53

190 W

 
CO71

350 W

 

 

För system som kräver 6–12 kanaler rekommenderar vi att använda en portkopplingsbox PJ2 och en LINAK® CO-Link™.

 

Ha rätt antal kanaler
LINAK styrenheter för sjukvårdsapplikationer är lätta att identifiera. De har samma form och storlek samt många av de värdeskapande tillvalen, till exempel enkel kabelhantering och märkningen IPX6 Washable DURA™ , som finns tillgängliga.

De flesta sjukvårdsapplikationer har vanligtvis mellan två och fem kanaler. Var och en kan tillhandahålla ett ställdon, handkontroll eller värdeskapande funktioner med den effekt och data som krävs. Räkna efter hur många ställdon och funktioner som behövs, beräkna vilken effekt som krävs och välj sedan den styrenhet (eller de styrenheter) som klarar att utföra jobbet.

NOTERA: Om det behövs fler kanaler kan du dubblera antalet med en portkopplingsbox PJ2 och en LINAK CO-Link™.

Tillräckligt mycket effekt för att garantera jämn och optimal prestanda
Styrenheterna i ”One World – One Box” täcker ett effektintervall mellan 120 W och 350 W. Samtliga har Switch-Mode Power Supply (SMPS), vilket ger högre effektomvandlingseffektivitet – vilket möjliggör jämna och kontrollerade rörelser oavsett belastningen.

NOTERA: Om det behövs mer effekt är det möjligt att dubblera effektuttaget med hjälp av en LINAK CO-Link™.

Go OpenBus™ när du måste
Den största skillnaden mellan att köra ett analogt system och ett OpenBus™-system är antalet säkerhetsfunktioner som finns tillgängliga. Med LINAK OpenBus™ får du några fler funktioner som ökar säkerheten samt många värdeskapande funktioner. Vissa av dem krävs av lagstiftande standarder, och beroende av den digitala installationen är det värt att överväga OpenBus ™.

Värdeskapande funktioner för effektivitet och komfort
Några av funktionerna som kan påverka ditt val av styrenhet bidrar antingen till att öka personalens effektivitet, förbättra ergonomin eller öka patientens komfort. Vanligtvis kallar vi detta för värdeskapande funktioner. De omfattar allt från trådlösa handkontroller till Under Bed Light eller avancerade vågfunktioner.

Om du har några frågor om LINAK styrenhetsväljare eller om våra ställdonssystem i allmänhet är du välkommen att kontakta ditt lokala LINAK kontor.

 

LINAK äger konceptet ”One World – One Box”. Det betyder att oberoende av funktioner eller specifikationer så kan du kombinera produkter i hela vårt produktutbud och skapa det system du behöver för din applikation. Control Box Selector är en genväg för att hitta den optimala styrenheten till ditt system.

Är det något du undrar över som gäller elektrisk ställdonsteknik?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.